Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Szezonértékelő 2009 - 2010

stero 2010.05.09. 19:01

Josh után én is elérkezettnek láttam az időd arra, hogy röviden leírjam a véleményem a csapat idei teljesítményéről. Mivel a playoffba nem kerültünk be egyértelmű, hogy sokkal több lesz az elmarasztalás mint a dícséret. A szokástól eltérően nem szedem külön a védőket és a csatárokat az elemzésnél, hanem a pontlistán elfoglalt helyük alapján követik majd a játékosok egymást. Lássuk a pontokat egytől tízig.

Marian Gaborik - 9, 86P, 42G + 44A

Karrierje legeredményesbb szezonján van túl Gabby emelett a csapat legjobb csatára vitán felül. Jagr óta nem volt ilyen klasszisa a csapatnak. Pozitív, hogy sérülés miatt magához képest alig - alig hagyott ki meccset mindössze hatot. Negatívum, hogy a 42 gól ellenére is képes volt néha - néha eltünni egy - egy meccsre. De mindent egybevetve egy olyan egyéniség aki köré lehet építeni egy csapatot.

Vinny Prospal - 8, 58P, 20G + 38A

Nem értettem tavaly, hogy minek is hoztuk aztán úgy voltam vele mint anno Nylanderrel, kellemes meglepetés volt. Remekül megértette magát Gaborikkal akár szélsőt játszott mellette akár centert. Tortorella fiatalítani akar így nem biztos, hogy megtartják Vinnyt aki UFA lesz a nyáron. Mindenesetre ő úgy nyilatkozott, hogy legszívesebben maradna esze ágában sincs máshova menni. Ha elmegy akkor sajnálni fogom.

Brandon Dubinsky - 7, 44P, 20G + 24A

A szezon kezdetén nem volt valami szimpatikus ahogy rinyált a pénzéért de végül megérte. Karrierje során először elérte a húsz gólt és a 44 pont is a legjobb teljesítmény tőle. Van benne potenciál lehet elsősoros center de csak akkor ha nem lesz ennyire ingadozó a teljesítménye. Képes meccseket játszani pont nélkül majd 5-6 meccses streaket felépíteni.

Ryan Callahan - 8, 37P, 19G + 18A

Nálam egyértelműen a csapat szíve - lelke. Nagyon keményen megdolgozott azért az "A" betűért amit a szezon elején kapott. Ütközik, szerel, blokkol, gólokat lő egyszóval mindent megtesz a csapatért. Druryval a liga egyik legjobb emberhátrányos párosát alkotják - nem véletlen, hogy az olimpián is ők alkották a Team USA első sorát ebből a szempontból. Az egyetlen negatívum mellette, hogy hiába védekezik parádésan a társak nem nőnek fel mellé ezért végzett -12 -vel.

Michael Del Zotto - 8, 37P, 9G + 28A

Parádésan kezdte a szezont az újonc hátvéd, októberben őt választották a legjobbnak az első évesek között. Emberelőnyben olyan bámulatosan játszott, hogy képes volt kiszorítani ebből a csapatrészbő Reddent és Rozsivalt is. Aztán a szezon közepére  lassan elszürkült majd az utolsó egy hónapra ismét feltámadt. A 37 pont dícséretes de lehetne egy kicsivel több kapuralövés mert a meccsenkénti egyes átlag elég vékony. Szép jövő áll előtte de csúnyán húzza lefelé a bizonyítványt az a -20, védekezésben jobban oda kell majd tennie magát és akkor lehet belőle egy új Leetch.

Chris Drury - 7, 32P, 14G + 18A

Mit mondjak egy 7 millás játékosról aki a harmadik és a negyedik sorba is játszott. Lőtt egy - két fontos gólt viszont azt nem lehet elvitatni tőle amit Callahantől. A liga egyik legjobb párosát alkotják emberhátrányban. Szerződése két év múlva lejár másfél - két miller körüli összegér maradhat.

Sean Avery - 6, 31P, 11G + 20A

Nem ez volt az élete szezonja az tény. Kisebb sérülések is hártráltatták sőt Tortorella is gyakran pakolgatta ide - oda ami nem használt neki. Ettől függetlenül amikor pályán volt kapart, küzdött a csapatért szóval respect jár neki. A Dallas ellen pedig talán élete legjobb meccsét játszotta.

Artem Anisimov - 6, 28P, 12G + 16A

Első szezonjában nem vallott szégyent az orosz center. Van benne potenciál de nem a harmadik - negyedik sorban mert ettől sokkal többre hívatott. Vajkeze van de sajnos a testi erejéből fakadó előnyöket  nem használja ki. Ezen javítani kell különben el fog tünni.

Marc Staal - 8, 27P, 8G + 19A

Az év védője a csapatban. Minden téren hatalmasat fejlődött gondolok itt a támadásra és a védekezésre. Gólban, gólpasszban és pontokban is egyéni rekordot ért el, az összes gólját öt az öt ellen szerezte és a lövési hatékonyságát is feltornázta 10% felé. A legszebb mégis az, hogy védekezésben is nagyot javult mert a tavalyi -7 után most +11-el zárta a szezont.

Eric Christensen - 7, 26P, 8G +18G

A waiverreől behúzott Christensen magához képest meglepően jól teljesített. Főleg az első és a második sor centereként játszott, remekül kiszolgálva Prospalt és Gaborikot. Ellene szól, hogy képes volt ő is eltünni meccsekre de alapjában véve meg vagyok vele elégedve. Az már a vezetőség hibája, hogy egy ilyen "szintű" játékos a csapat elsőszámú centere. Ha nyáron behúzunk erre a posztra egy minőségi játékost (pl Marleaut) akkor aligha marad a csapatnál.

Dan Girardi - 6, 24P, 6G + 18A

Támadásban gyakorlatilag ugyanazt hozta mint tavaly annyi különbséggel, hogy kettővel több gólt ütött. Védekezése +12-t javult de még így is -2-vel zárta a szezont, ez pedig sajnos nem neki köszönhető hanem a társaknak. Sokszor volt körülményes hátul és a kapu előtt, bizonytalankodott - egyszóval nem volt az igazi. RFA lesz a nyáron - érdekes lesz.

Michal Rozsival - 6, 23P, 3G + 20A

Az egyes számú pénznyelő a csapatban. A bottechnikája valami borzalmasat romlott. Az ütőjéről egyszerűen úgy pattant el a korong mint a pettyes piroslabda a bordásfalról. A szezon utolsó egy - másfél hónapjában játszott úgy ahogy a tudásához illik. Ekkor került vissza PPQB-nek mert előtte egész évben jegelte Tortorella ebben a csapatrészben. Ha választani kell Rozsival és Redden között akkor inkább maradjon ő.

Ales Kotalik - 5, 22P, 8G + 22A

A liga egyik legjobb párosát alkotta emberelőnyben Del Zottoval. Sajnos ez csak a szezon első másfél hónapjára volt igaz. Utánna teljesen elszürkült a játéka a harmadik - negyedik sorban tengődött ráadásul védekezni sem védekezett. Több volt benne de egyáltalán nem találta a helyét a csapatban sem ő sem Torts. Cseréje nem volt meglepő, -18-as mutatóval lépett tovább.

Matt Gilroy - 5, 15P, 4G + 11A

A nagy ígéret aki hatalmas reményekkel érkezett a csaptahoz. A szezon első felében valóban remekelt de aztán elfáradt mind fejben, mind testben. Gólok sorozatát kaptuk róla a végén amit a mester annyira megelégelt, hogy a végén már nem is játszott. Állítólag annyira leírták, hogy elcserélik a nyáron.

Olli Jokinen - 6, 15P, 4G + 11A

Az örök ígéret aki nem tudta magáról ledobni az átkot. Nem lehet elvitatni tőle, hogy kellett a csapat szezon végi feltámadásához de hiába jó képességű játékos ha a legfontosabb pillanatokban megremeg a keze. Az ő lelkén szárad a mindent eldöntő büntető amit q hanyagul és szarul lőtt. UFA lesz 5 millerért menjen oda ahova akar.

Chris Higgins - 4, 14P, 6G + 8A

A holtszezonban semmi mást nem lehetett hallani csak azt, hogy megszereztük a Habs állítólag egyik legjobb, legtehetségesebb fiatal játékosát. Na ebből csak az állítólag maradt meg. Teljesen ugyanaz volt a helyzet vele mint Kotalikkal egyáltalán nem találta a helyét a csapatban annyi különbséggel, hogy Torts vele még PP-ben sem számolt. Teljesítményéről mindent elmond, hogy csak a 15. meccsen talált be először. Cseréjében egy pozitívum van: a felszabadult cap.

Enver Lisin - 5, 14P, 6G + 8A

Az orosz jobbszélső sem váltotta meg a világot a Gardenben, habár a harmadik - negyedik sorból nem is nagyon lehet. Annyira nem illett a csapatba, hogy Torts gyakran jegelte meccsekre is. Mehet amerre akar, nem hiszem, hogy megtartjuk.

Wade Redden - 4, 14P, 2G + 12A

Reddennel Sather ismét bebizonyította, hogy mennyire nem tud UFA-zni. A legnagyobb pénznyelő a csapatban és ligaszinten is TOP 3-ban van. Mehet amerre akar mert sem támadásban sem védekezésben nem vesszük semmi hasznát. Nyílt titok, hogy Hartfordba akarják tenni - remélem ebből ért annyira, hogy saját maga kérje az elcserélését vagy a szerződésének felbontását.

Brandon Prust - 6, 9P, 4G + 5A

Kellemes meglepetés volt a játéka Shelleyvel egyetemben. Egyértelműen erősítés volt ha csak a negyedik sort vesszük figyelembe. Sokkal - sokkal hasznosabb mint Brashear mind pontokban mind bunyóban. 500K volt a tavaly a keresete remélem ennyiért aláiratjuk.

P.A. Parenteau - 5, 8P, 3G + 5A

27 éves volt márciusban, közel 3 év után játszott újra NHL meccset. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Fejlődni nem fog, ennyi volt benne - ez viszont nem kell. Hartfordban szívesen látjuk.

Aaron Voros - 4, 7P, 3G + 4A

Pontosan a lehetséges mérkőzések felén azaz 41 alkalommal lépett jégre. Előfordult, hogy hetekig ült a lelátón és legtöbbször akkor került a csapatba ha sérülés vagy eltiltás miatt hiányzott valaki - de akkor is felejthetően játszott. Még egy év van a szerződéséből - teljesen feleslegesen. Trade vagy Hartford.

Brian Boyle - 4, 6P, 4G + 2A

Teljesen felesleges volt idehozni akárcsak Vorost. Hiába a hatalmas testi fölénye (6-7, 252) nem tudta kamatoztatni a negyedik sorban. Se tudás, se harcosság - ilyen még a farmba sem kell. Vorossel combóban egy haramdik körös pickért el lehet sózni valami lámának. Mondjuk Floridába, Montrealba vagy New York másik oldalára.

Jody Shelley - 6, 6P, 2G + 4A

Lásd mint Prust szóról szóra. Ráadásul képes volt két egymást követő meccsen a kapuba találni. Ilyet még sehol sem ért el a pályafutása alatt.

Anders Eriksson - 5, 2P, 0G + 2A

A szezon végén ugrott be a Tortorella által végképp jegelt Gilroy helyett. és egyáltalán nem vallott szégyent, rutinból simán lehozta a meccseket. Hetedik védőnek vagy harmadik védőpárban maradhat nyugodtan jövőre, 600K igazán nem sok érte

Donald Brashear - 1, 1P, 0G + 1A

Egy nagy rakás szerencsétlenség. Egy utolsó buta gyökér akinek semmi köze nincs ehhez a játékos. Én szégyellem magam és én kérek elnézést, hogy ilyen játékos egyáltalán jégre léphetett a mi mezünkben.

Dane Byers - 1P, 1G + 0A

Öt meccs - egy gól, nem sok. Rá kb ugyanaz érvényes mint Parenteaura azzal a kis különbséggel, hogy nem 27 hanem csak 25 éves

Ilkka Heikkinen - 0P, 0G + 0A

Hét meccsen egy plussz kettes mutató és négy kapuralövés se több se kevesebb. Ezért ettől egy kicsit több kellene de ő is 26 éves fejlődni nem fog marahat a farmban.

Corey Locke - 0P, 0G + 0A

Lásd mint egyel feljebb. Három meccs +1, két lövés, 26 éves. Szóval neki is inkább Hartfordban kell vitézkednie mint a proban.

Corey Potter - 0P, 0G + 0A

Unalmas már ezt írni de mint egyel és kettővel feljebb. Három meccs, két lövés és két perc a büntetőpadon. De szintén 26 éves szóval maradjon csak Hartfordban.

Bobby Sanguinetti - 0P, 0G + 0A

Bobby fiú idén átesett a tűzkeresztségen. Öt meccsen játszott voltak jó megmozdulásai de még fejlődnie kell természetesen. Ha hinni lehet a pletykáknak a következő szezont már a proban kezdi. Ha úgy fog játszani mint Del Zotto akkor elégedett leszek.

Henrik Lundqvist - 10, 37W - 2,38GAA - .921%

A csapat ikonja, arca, lelke a mindene. Voltak kisebb megingásai de ugyanaz igaz rá mint az előző négy szezonban. Nélküle nem lennénk sehol és rajta igazán nem múlik - múlott semmi. Felálított egy új NHL rekordot is. Soha nem szerzett még egy kapus sem első öt szezonjában minimum 30 győzelmet.

Steve Valiquette - 5, 2W - 3,74GAA - .852%

Hiába mutatkozott be kapott gól nélküli meccsen egyértelműen elfáradt a Pókember. Már közel sem tudta azt a szintet hozni amit eddig de nemcsak Henrik mögött hanem a farmban sem. Nem meglepő, hogy nem tartjuk meg sőt már állítólag alá is írt a CSKA Moszkvához.

Chad Johnson - 7, 1W - 2,35GAA - .919%

Nem védett rosszul azon az öt meccsen amelyiken szóhot jutott. Valószínűleg ő lesz a következő szeonban Lundi cseréje. Nagy meglepetésre beválogatták a németországi hoki világbajnokságra

Alex Auld - 0W - 2,52GAA - .904%

Mindössze három meccset játszott így a teljesítménye gyakorlatilag értékelhetetlen. Abban a reményben hozták, hogy legyen egy rutinos tartalék Henrik mögött a hajrában illetve a plyaoff alatt. Nos az utóbbi nem jött össze. UFA lett, egymilliót kapott lehetséges, hogy megtartjuk.

Matt Zaba - 0W - 3,53GAA - .875%

34 percet játszott - mehet vissza Hartfordba.

Címkék: értékelő

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr901986545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csatoimi 2010.05.11. 07:54:26

Kotaliknak csak 14 asszisztja van.
süti beállítások módosítása