Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Kapusok.

joshhh 2010.03.01. 15:15

Utoljára maradtak a kapusaink. Itt nincs nagy kérdés, Lundqvist kirobbanthatatlan a no1. pozícióból. Csak a backup szerep nem volt eddig stabilan megoldva, de Auld érkezése ezt a kérdést lezárta az idei szezonra.

Rangers: Lundqvist, Auld

Hartford: Johnson, Valiquette, Zaba, Wiikman

Junior – Amerika: Stajcer
 
Henrik Lundqvist: Vitathatatlanul a frencsájz arca, immáron ötödik éve a csapat tagja, a liga legjobb kapusai közé tartozik. Első három évében Vezina jelölés. Első négy szezonjának mindegyikében legalább 30 győzelem (NHL rekord), ezt valószínűleg idén megtoldja még egy szezonnal. Csomó más egyéni „címe” is van, ezeket inkább nem sorolom. 2006-ban vezetésével nyerték Torinóban a svédek az olimpiát. Talán kevesen tudjátok róla, hogy 2002-ben görhokiban világbajnok lett a svéd csapat tagjaként. Idén sajnos nem sikerült jól a svédeknek az olimpia, talán ez boostolja majd Henriket márciusban. Kivételes tehetségű játékos, sokszor egymaga hozza a meccset a csapatnak. Azonban néha pedig megmagyarázhatatlan módon összeomlik, és lehetetlen helyzetbe kerülünk egy-egy meccsen miatta. Vannak olyan városok, ahol kifejezetten nem szeret játszani. Montreal például ilyen. Többször kaptunk már ott 5-6 gólokat az elmúlt években, amikor ő védett. Viszont vannak olyan csapatok, amelyeket kifejezetten kedvel, ilyen például a Devils. A Henrik vs. Broduer mérleg valami nagyon durván Lundqvist felé billen, sajnos nem találtam rá statisztikát. Ha tudna javítani az inkonzisztens játékon, akkor ligaszinten top 3 kapus lehetne hosszabb távon, mert a tehetsége megvan hozzá. Remélem még vagy 10 éven keresztül nálunk játszik.
        A jégkorongon kívül is van élete Henriknek. Avery-hez hasonlóan ő is szívesen mutatkozik mindenféle médiaeseményen. Nagyon szeret öltözködni. Játszik egy svéd zenekarban, gitárosként. A csapatból gyakran bandázik együtt Avery-vel és Vorossel. 
Alex Auld: Friss szerzemény. Dallasban létszám felettivé vált. Mondjuk nem értem miért kellett nekik az extrém sérülékeny és drága Lehtonen, de ez legyen az ő gondjuk. Auld Re-Entry Waiverről érkezett, ez azt jelenti, hogy bérének (1M $) csak a fele számít a mi fizetési sapkánkba, a másik fele a Starsét terheli. Már két játékosunkat is a Dallas fizeti. Ikszdélol. Auld sosem volt igazi no1. kaliberű portás, de több NHL-es csapatában is próbálkoztak vele (Vancouver, Florida). Igazából akkor volt jó, amikor második számú kapusként számítottak rá (Boston, Ottawa). Idén nincs túl jó éve, 21 meccsen a Dallasban hármas kapott gólátlag, és 89,4%-os védési hatékonyság a neve mellett. Nekünk viszont így is bőven megfelel. Remélem beválik, és jövőre is maradhatna olcsón.
 
Chad Johnson: A kölyökképű Johnson, a tavalyi drafton került hozzánk a Penstől. A 2008-09-es évet még az NCAA-ban szereplő Alaska-Fairbanks csapatánál töltötte. Mutatói egész impozánsak, 94%-os védési hatékonyságot sikerült felmutatnia egy viszonylag gyenge csapatban. Idén profinak állt, és a Hartfordban védett egészen decemberig, amikor is Valiquette bénázását megunván Glen lehetőséget adott neki a Rangers backup pozíciónak betöltésére. Mivel még fiatal, ezért sokszor le lett küldve december-február viszonylatban a farmba, mivel Henrik mögött kevés lehetőséget kapott. Öt Rangersben lejátszott meccsén csak egyetlenegy győzelmet tud felmutatni, de védési hatékonysága itt is nagyon korrekt, méghozzá 92%-os. Auld érkezésével Johnson Rangers-ös szezonja minden valószínűséggel véget ért idén. Azt hiszem ezzel nincs semmi baj, a Hartfordban legalább rendszeresen lehetőséget fog majd kapni. Igaz az utóbbi pár hétben az egész Hartfordi csapat mélyponton van a sok védő sérülésnek is köszönhetően, de majd összeszedik magukat. Remélem beválik, van még ideje bizonyítani és kell is, de egyelőre csak alsóbb szinten.
 
Steve Valiquette: Spiderman ideje leáldozott. Sajnos idén már nem tudta hozni azt a szintet, amit egy tartalék kapustól elvárnak az NHL-ben így el lett tanácsolva. A szezon végéig a WolfPackban fog téblábolni, de ott sem viszik túlzásba a szerepeltetését. Szerintem jövőre visszamegy a KHL-be, ott még lesz neki állása. Az elmúlt két évben fantasztikus munkát végzett Henrik mögött, de úgy érzem tavaly azon a bizonyos 10-2-es Dallasi kiránduláson kicsúszott a talaj a lába alól. Köszönjük az eddigieket Spidey, és sok sikert máshol.
 
Matt Zaba: Az egykori Kings draft tavaly kiszorította a Hartford no1. pozíciójából Miika Wiikmant. Idén Johnson személyében ő kapott nálánál jobbnak bizonyuló csapattársat. Amíg Chad Johnson Hartfordban volt, ő számított elsőszámú hálóőrnek. Chad New Yorki kinevezését követően Zaba elfoglalhatta ismét a no1. kapus helyét. Ochocinco visszatérésével valószínűleg rotálva lesz a kapusposzt egészen a playoffig. Az idén lesz 27 éves Zaba, már nem fiatal, és a tehetsége sem az igazi. Néhány évet el fog még tölteni AHL szinten, de neki ez a max. NHL-ben nincs jövője, azaz egy meccs, amin beállhatott az neki volt ajándék.
 
Miika Wiikman: A finn kapus tengerentúli karrierje igéretesen indult, két éve kiszorította a WolfPack kapujából a fiatal Montoyát, aki csere áldozata is lett ennek köszönhetően. Tavaly a szezon egy részében sérülések hátráltatták, így Zaba a kínálkozó lehetőséget kihasználva elcsente a kezdőkapus pozíciót. Idén még jobban lefelé ível Miika karrierje, a szezon nagy részét az ECHL-ben töltötte eddig, amikor a Hartfordban védhetett, akkor kifejezetten rossz formát mutatott. Szerződése utolsó évében van, véleményem szerint jövőre hazatér Finnországba.
 
Scott Stajcer: Stajcer az egyetlen juniorkorú kapus prospectünk. Tavaly a draft ötödik körében csaptunk le az Owen Sound Attack kapusára. Harmadik szezonját tölti az OHL-ben sajnos nem muzsikál túlzottan jól, de továbbra is kezdőkapus. Túlzottan inkonzisztens, egyszer hatalmasat véd, máskor viszont nagyokat hibázik. Szeptemberben azonban elégedettek voltak a teljesítményével a Rangers vezetői a Traverse Cityben rendezett tornán. Mint köztudott az NHL-re való felkészülésre a kapusoknak kell a legtöbb idő, ezért jövőre is marad az OHL-ben.
 
 
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Henrik mögött az utánpótlásunk elég gyengének tűnik, de még van 4-5 év, amíg elég lesz beszerezni egy tartalékkapust mögé, utána viszont már komolyan el kell gondolkozni a jövőn. Deadlinekor Auld érkezése miatt kapus már nem fog jönni. Júliusban viszont elképzelhető egy tartalék kapus leigazolása, ez nagyban függ Auld teljesítményétől és attól, hogy mennyire számolunk majd vele. És ki az, aki számításba jöhet majd? Hedberg, Brent Johnson, Leighton, Dubielewicz és Budaj talán. Hedbergnek örülnék, Henrikkel jó párost alkothatnának. Az is lehet, hogy nem hozunk senkit, és az edzőtáborban megadjuk Chad Johnsonnak a lehetőséget a cserekapus pozícióra, bár ezt kétlem.
 
Future Rangers:
 
Gracsev/UFA
Stepan/UFA/Trade
Gaborik
Prospal/Gracsev
Dubinsky/Anisimov
Callahan/UFA/Trade
Avery/Byers
Anisimov/Werek
UFA/Callahan
Prust/Voros/Dupont
Boyle
Weise
 
Érdemes rájuk odafigyelni: Horák, Kreider, Owens, Hagelin.
 
Staal
Del Zotto
UFA/Rozsival/Girardi
McDonagh
Sanguinetti/Gilroy
Kundratek
 
Érdemes rájuk odafigyelni: Sauer, Gaulton, Maggio.
 
Lundqvist
Auld/UFA/Johnson
 
 
Josh
 

 

Címkék: johnson zaba lundqvist auld valiquette wiikman stajcer

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr971799790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.03.02. 21:00:31

pazar lett Josh! grat és taps. hiba nincs benne.

csatoimi 2010.03.07. 08:13:18

@stero: Nem te akartad a kapusokrol szolo posztot megirni? :) Egyebkent gratulalok, nagyon komoly lett.

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.03.07. 13:44:55

De én voltam a gyorsabb. :-) Deadline-ra be akartam fejezni az egész sorozatot, stero meg nagyon elfoglalt volt.

csatoimi 2010.03.07. 14:08:39

@joshhh: Gratulalok, komoly az egesz sorozat, a csaladfamat nem tudnam igy levezetni. :)
süti beállítások módosítása