Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Jokinen és Prust New Yorkban

stero 2010.02.02. 21:08

Hetek óta tartotta magát a pletyka, hogy elcseréljük Higginst és Kotalikot. Előbbit a Calgary akarta utóbbit a Florida. Végülis addig csiszolódott az üzlet amíg mindketten Alberta államban a Flamesnél kötöttek ki egy csereüzlet keretében. Higginsért és Kotalikért érkezett cserébe a finn center Olli Jokinen és a balszélső Brandon Prust. Nézzünk be egy kicsit a trade mögé , elemezzünk és lássuk a reakciókat.

Először lássuk a távozókat. Higgins a nyári Gomez trade keretében került a Broadwayre. Remek egyéni képességekkel megáldott játékos ám ebből gyakorlatilag semmit sem tudott felmutatni New Yorkban. Mindössze hat gólig juott ami édes - kevés pláne úgy, hogy stabil második soros - alkalodmadtán első soros - játékos. Mindössze egy momentuma, egy gólja maradt meg bennem. Konkrétan az amivel eldöntötte a Bruins elleni haza meccset. Ez a gól megmutatta, hogy mire képes de a tudása nyolcvan százaléka benne maradt. Igazából nem fog hiányozni mert borzasztóan impotens volt a játéka a kapu előtt, nem tett hozzá sokat a csapat sikeréhez. Védekezésben kifogástalan munkát végzett de ez kevés volt ahhoz, hogy a csapatnál maradjon.

Kotalikot a nyáron igazoltuk három évre, kilenc gurigáért amit először eléggé sokaltam. De a csapat remek októberi rajtja megcáfolta ezt. Kotalik és Del Zotto kiválóan játszottak előnyben a kékvonalon. Nagy reményt fűztem ahhoz, hogy Renney  tavalyi bűn rossz emberelőnyös játéka után végre minőségi változás fog beállni ebben a játékban. Hatalmas és pontos lövései vannak - voltak, de mint később kiderült ebben ki is merült a tudása. Támadásban nem sokat tudott hozzátenni az emberelőnyön kívűl. A szezon első másfél hónapja után már csak felvillanásai voltak. Azért a Brodeurnak lőtt gólja még mindig itt csilingel a fülemben.

Akkor most lássuk az érkezőket. Jokinen nekem igazi nagy talány azóta amióta az NHL-be jött. A külsejét inkább hagyjuk... A tudása pedig... Voltak remek szezonjai de mindig egy kicsit többre értékelték mint amennyit valójában tud. A potenciál megvan benne mert képes volt 89 és 91 pontos szezonra is.  Sőt ha belegondolok, hogy milyen csereüzletekbe rakták bele az elmúlt tíz évben akkor látszik, hogy nem ügyetlen. Olyan tradekbe rakták mint a Palffy illetve a Luongo üzlet. Ettől függetlenül ha harminc pontot  - kb tíz huszas leosztásban - össze tud szedni akkor maradéktalanul elégedett leszek vele.

Brandon Prust igazából nem oszt nem szoroz, töltelék. Negyedik soros balszélső aki inkább a sapka kiegynlítése miatt érkezett. Mindössze két gól szerepel a neve mellett 89 meccsen. Egy dologhoz ért igazán az pedig a bunyó és büntetéspercek. Eddig 231 percet ült a büntiben ami igazán nem rossz ilyen kevés meccsen. A legfrissebb információk szerint Olli megkapta Kotalik tizenkettes számát, míg Prust nyolcasban fogja nyomni.

UPDATE!

Az információk helyesek voltak a tegnapi napon mindkét játékos pályára lépett a Kings elleni meccsen. Jokinennek volt egy - két szép megmozdulása de láthatóan még nem szokott össze Gaborikkal és Prospallal. Nem véletlen, hogy a harmadik harmadban már nem ő hanem Christensen centerezett a helyén.

Prust hamar közönségkedvenc lesz ha így folytatja. Tegnap konkrétan szarrá verte Segalt. Na nem Stevent hanem Brandont, de így is nagy volt. Aki esetleg lemaradt róla az most megnézheti.

 

És most lássuk a reakciókat szép sorban. Szerintem mi sokkal jobban jártunk a cserével mint a Calgary. Illetve nem csak szerintem de sok más Flames szurkoló szerint is. Elég benézni egy két Flames topicba - Sutter kap hideget meleget, konkrétan elhorják mindenféle hülyének és idiótának. De emiatt fájjon csak a Flames drukkerek feje. Először is megszabadultunk két nagyon gyengén teljesítő játékostól, akik ráadásul sokat is keresnek. Másodszor Jokinen év végén UFA lesz, a távozásával pedig öt és fél millió fog felszabadulni. Tuti nem fogjuk aláiratni a nyáron mert Sather már most a nyári bevásárlást tervezi, az elsőszámú cépont pedig - ha hinni lehet a híreknek - nem más mint az atlantai Ilya Kovalchuk. Én már látom a szép jövőt....

Jokinen nem volt elragadtatva a cserétől esze ágában sem volt New Yorkba jönni. A Philly elleni meccs után nyilatkozott amikor hivatalosan bejelentették a cserét. "Nehéz úgy játszani, hogy külső zavaró tényezők akadályoznak a meccsen. Hiába van rajtad a mez és a logo Te már tudod, hogy nem vagy része a csapatnak. Nagy pofon volt ez a csere nekem. Vasárnap óta sok mindent hallottam nem véletlen, hogy nagyon hosszú volt ez a nap." Ám a tegnapi Kings meccs előtt már másképp nyilatkozott. "Örülök, hogy egy ilyen tradicionális csapatban játszhatok olyan kiváló játékosokkal mint Gaborik és Lundqvist akik a liga leggjobbjai közé tartoznak." Van egy olyan érzésem, hogy ez csak a szokásos tiszteletkör volt.

Steve Ovadia a Puck Update szakírója a következőt mondta:

"Érdekes lesz együtt látni Gaborikot és Jokinent de van egy olyan érzésem, hogy Tortorella nem fogja őket sokáig együtt játszani. Valószínűleg a depth eredményességét akarja majd Jokinennal javítani."

Larry Brooks - New York Post:

"Jokinen kiváló egyéni képességű és fizikailag remek felépítésű csatár de csodát ne várjuk tőle egyenlőre. Hiába játszott tavaly Jarome Iginlaval együtt mindent elmon, hogy nem tudott gyökeret verni a "Nagyfa" mellett. (Iginla joruba nyelven nagyfát jelent - asszem)"

Egészen más véleményen van Jonathan Willis a Hockey or Die szakírója:

"Jokinen átlagosan háromszor lő kapura viszont a hatékonysága igencsak megcsappant. Bőven 10% feletti mutatóját 7% alá küzdötte le. Azzal, hogy a törés miért következett be most ne foglalkozzunk. Véleményem szerint Jokinen képes visszaküzdeni magát erre a szintre mert igazi profi. Véleményem szerint 30 gólra biztosan jó lesz a következő szezonban bárhol is játszon."

Látható, hogy vannak érvek és ellenérvek Jokinen mellett gazdagon. Igazán megmozgatta a szakírók fantáziáját ez a trade. Akit érdekel még pár vélemény nyugodtan böngéssze végig a netet. Lesznek benne érdekesek még Jokinen felesége is megszólat. Apropó Mrs. Jokinen. Egy meglepetés a végére, Jokinen és becses neje Katerina. Hát mit mondjak?? A szépség és a szörnyeteg. Kb mint Monica Bellucci és Vincent Cassel.

Kicsit elkanyarodtam a témától vissza az eredeti dologhoz! Közhely de egy szónak is száz a vége. Nagyon nem hiszem, hogy nálunk kezdi a következő szezont mint ahogy azt már fentebb említettem. Ha segít a csapaton, playoffolunk akkor megköszönjük, ha nem békében elválunk. Olli on Hyvää matkaa!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr631723868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qx92 2010.02.04. 00:21:39

hat remenykedjetek hogy belejon Jokinen es mozdit valamit a csapaton mert azert eleg szarul alltok no offens

bali88 2010.02.04. 10:28:52

ennek a trade-nek Calgary oldalon sztem csak Fabio örült:-)de Ő is csak Higgins miatt.
Erre a Kovalchuk szerződtetésre kíváncsi leszek,h tényleg megvalósul-e.nagyon komoly lenne,2 mesterlövész a csapatban.

csatoimi 2010.02.06. 11:14:29

Kovalcsuk azert nagy falat lenne nektek is. Nyartol viszont lehet startolni ra, csak addig irt ala az Ordogokkel.

qx92 2010.02.13. 14:05:36

Jokinen a tegnap este megnyert nektek egy meccset :)
süti beállítások módosítása