Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Az évtized csapata

stero 2010.01.19. 20:23

Hosszú kihagyás után, egészen pontosan két hónap elteltével jelentkezek új poszttal a blogon. Sajnos minden összejött ahoz, hogy egyszerűen ne tudjak egy sort sem írni. A részletek mellékesek, lényeg, hogy újra a fedélzeten van Josh is, én is. Jönnek újra a friss posztok, háttérképek, infók és természetesen majd az olimpia.

Az új év kezdetén szokás szerint mindenütt megválasztják az év sportolóját, sportolónőjét legyen szó bármilyen sportágról. Mivel azonban évtizedet is ugrottunk sok helyen rangsorolják az elmúlt tíz év eseményét is, és ez alól nem maradhatott ki a Rangers sem. A HF Borads Rangers topicja kiírt egy szavazást az elmúlt másfél hónapban ami a napokban zárult le. A kérdés roppan egyszerű volt, a szurkolóknak össze kellett állítani a New York Rangers álomcsapatát 2000-től 2009-ig.

Ezek után lássuk a sorokat. A kapuban nem meglepő, hogy Lundqvist kezd, tartalékja Richter. Úgy gondolom ezen nem lehet vitázni mert Richter hiába a csapat legendája a 2000-es évek első felében már leszálló ágban volt. Pedig a sérülése után jöttek - mentek a kapusok lett volna kiből váltogatni. Talán a legnagyobb esélye a 18 éves Dan Blackburnek lett volna aki zsinórban 17 meccsen kezdett Richter sérülése után de egy szerencsétlen csuklósérülés 20 évesen kettétörte a karrierjét. Olyannyira nem volt ügyetlen a srác, hogy a 2001-2002-es szezon végén bekerült az év újoncötösébe Kovalchuk, Heatley, Huselius, Boynton és Klesla mellé. Mit mondjak? Ezt az ötöst ma bárki  - bárhol eltudná képzelni a saját csapatában.

Még egy kis adalék Blackburn mellé. A sérülése után legendássá vált az az akarat amivel visszakart térni a pályára. A mellékelt kép azt hiszem mindent elárul erről. Élesszeműek előnyben.

Az első sor gyakorlatilag megegyezik a lockout utáni csapat első sorával. A Jagr - Nylander - Straka sor valóban fenomenális volt. A "kladnói vadász" minden jelentősebb házi rekordot átírt, vezetésével a csapat igaz kupaesélyes volt. Remekül vezette és fogta össze a cseh magra épített csapatot. Nylander és Straka remekül megértette magát Jagrrel utóbbi pedig megálta a helyét mind szélsőként, mind centerként.

Az első sor bekkpárja a szavazatok alapján Brian Leetch és Marc Staal. Előbbiről igazából nem lehet újat mondani, mindenki tudja mit jelent nekünk Rangers szurkolóknak. Staal pedig méltó utódja lehet aki ugyan nem olyan offenzív mint Brian ám évről - évre bizonyítja, hogy helye van a csapatban.

A második sorban kapott helyet a Gaborik - Lindros - Shanahan trió. Gabby leigazolása az holtszezon legnagyobb meglepetése de a legjobb húzása volt. Sather nagyon kivételesen remekül UFA-zott. Lindros az egyik nagy kedvencem volt. (Nem véletlen, hogy lóg egy Erica mez a szezkrényben.) Sajnos csak három szezon jutott neki a Gardenben mert Stevens tönkretette a karrierjét. Pedig tudása, felépítése alapján nemcsak a Flyers de a Rangers legendája is lehetett volna. Shannynek két szezon elég volt arra, hogy bejátsza magát a második sorba. Az öreg így is odatette magát, minden tiszteletem az övé.

A második sor hármasa mögé a szurkolók Michal Rozsivalt és Fedor Tyutint jelölték. Előbbi valószínűleg az első sorban kap helyet ha nem játszik ennyire pocsékul az elmúlt másfél szezonban. Pedig egy 15 gólos, 40 pontos Rozsival nagyon jól jönne. Fedor Tyutin... - na ő érdekes eset. Szerettem a fiatal orosz hátvédet, akárcsak a Garden közönsége. De borzasztón játszott az utolsó new yorki évében. Nem ment neki, rengeteget hibázott hátul, érett a trade. Zherdev hatalmas cápa volt érte - amíg nálunk volt. De így, hogy már egyikünk sincs elkótyavetyéltünk egy remek bekket. A Columbusban kivirult, jogos a második sor a csapatban. Egyébként nem lennék meglepve ha a trade deadline alatt klubot váltana.

Úgy gondolom a harmadik sor lesz az ami nagy vihar fog kavarni, Bure - Nedved - Rucinsky. Bure sajnos ugyanaz mint Lindros vagy Blackburn csak éppen a köbön. Mindössze 40 meccs de milyen 40 meccs. Bure parádé - natural born scorer. Egy emlékem maradt meg róla és vhol egy videó egy cd-n. (Alkalomadtán előkeresem) Overtime a Gardenben a Kacsák ellen. Úgy húzott el a jobb szélen a palánk mellett három vendég játékos mellett, hogy csak lestem. Utánna pedig hanyag eleganciával felbőrözte Hebertet. Nedved volt a meg nem értett zseni, az egykori 1/2-es draft, aki még az idei szezon előtt  is végigdolgozta a Rangers edzőtáborát. Teljesítménye bámulatosan hullámzó volt. Egyaránt választották a szezon legjobb és legrosszabb játékosának is a szurkolók. Rucinskyt nem igazán értem, nálam nem fért volna be. Ki - be járt az öltözőben, négyszer igazolt hozzánk. Tőle még Kovalev is jobb lett volna.

A harmadik sor hátvédpárosa Kasparaitis és Girardi. Előbbire tökéletesen igaz az ami Michal Rozsivalra. Hatalmas elvárásokkal érkezett a liga egyik legjobb hátvédjeként. Remekül játszott de sajnos beleszürkült a kor csapatába és végül a farmban végezte. Egy közvetve személyes élmény vele kapcsolatban. Kasparaitis leigazolása után az egyik barátom - aki szintén nagy Rangers fan - beruházott egy zsír új 72-es Kaspar mezbe. Aztán a szezon első meccsén a litván kikorizott a jégre hatossal a hátán... LOL!! Girardi a Hartfordból küzdötte fel magát a nagycsapathoz és már negyedik éve megbecsült tagja a Rangersnek. Kiváló hátvéd és elöl sem jön zavarba. Jó választás.

A szavazatok alapján a negyedik sorba került a Kapitány, a méregzsák és a gyökér, azaz Messier, Fleury és Avery. A Kapitányt ugyanúgy nem kell bemutatni senkinek mint Richtert vagy Leetcht. Fleury remek hármast alkotott annak idején a Lindros - York duóval. Nem véletlen, hogy rájuk akasztották a FLY nevet. Sajnos ő is súlyos, makacs "sérülést" szenvedett már ha értitek, hogy mondom. És a végére maradt Avery... Lehet szeretni, lehet gyűlölni, de egy tény, helye van a csapatban.

A huszonkettes keret ugye plusz egy csatárral, védővel és az edzővel teljes. 13-nak a szurkolók Ryan Callahant jelölték teljesen megérdemelten. Az elmúlt évek kemény munkája meghozta számára a megérdemelt jutalmat, "A" betűt kapott és tagja az amerikai olimpiai csapatnak. Hetedik védőnek azt a Paul Marat szavazták meg a fanok aki két napja tért vissza a Gardenbe a Montreal tagajaként. A Rangersben két és fél szezont lehúzó Mara igazi közönségkedvenc és vezéregyéniség volt. Sokak szerint - és szerintem is - sokkal jobban passzolt volna rajta a "C" betű mint Druryn.

És, hogy nyilatkozott Mara a tegnapelőtti meccs után? Íme: "Rengeteg emlék köt ide a Gardenhez. Ez a legfantasztikusabb hely a világon ahol játszottam. Két és fél szezon alatt a szívem és a lelkem adtam a csapatért." Respect Mara!!

A végére maradt az edző akinek személye nem volt kérdés. Tom Renney zsinórban három éven keresztül vezette be a csapatot a playoffba hét rájátszás mentes év után. Visszahozta a szép napokat a nagy meccseket a Broadwayre. Sajnálom, hogy felálították a kispadról, hogy dicstelenül távozott de lássuk be, hogy elfáradt. Időszerű volt.

Végül nem maradt más csak a nagy kérdés. Szerintetek ki az aki esetleg kimaradt illetve ki az akinek nem lenne helye ebben a csapatban?

New York Rangers All Decade Team

 

CSATÁROK

Martin Straka - Michael Nylander -Jaromir Jagr

Brendan Shanahan - Eric Lindros - Marian Gaborik

Martin Rucinsky - Peter Nedved - Pavel Bure

Sean Avery - Mark Messier - Theo Fleury

Ryan Callahan

HÁTVÉDEK

Brian Leetch - Marc Staal

Michal Rozsival - Fedor Tyutin

Darius Kaparaitis - Dan Girardi

Paul Mara

KAPUSOK

Henrik Lundqvist - Mike Richter

EDZŐ

Tom Renney

Címkék: történelem évtized

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr781685760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csatoimi 2010.01.20. 00:51:14

Azt mondja meg nekem valaki, hogy ez a hulyegyerek Avery, hogy kerul bele egy ilyen csapatba? Kotelezo volt egy bohocot is valasztani? Az elso sor az viszont egyik kedvenc sorom volt, most is beleborzongok e nevek hallatan.

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.01.20. 01:03:26

@csatoimi: felejtsük el most avery stílusát. mellette tud játszani és nagyon jól tudja fanatizálni űzni - hajtani a többieket?

a képen nem tűnik fel semmi? :)

csatoimi 2010.01.20. 01:47:50

@stero: Ha nem tunt volna fel, vak kene legyek. :) Szegeny srac, mi lett a sorsa vajon? Mert ez gondolom csak a foto erejeig volt jo, nem hiszem, hogy igy vedhetett volna. Latom Gaborik jol muzsikal a Tampa ellen.

bali88 2010.01.20. 10:16:29

nagyon jó lett az írásod Stero!nem írnál Danről is egy cikket?érdekelne h mi lett vele,h szedte össze a sérülését?nagyon érdekel!bármit megtett volna h játszhasson?két botosban edzett!nem semmi!ezentúl a kártyagyűjteményemben is kiemelt ember lesz!
egyébként rendkívül jó játékosok kerültek be!bár sajnos nekem sokukat nem voltlehetőségem látni játszani.de az első sort igen és az fenomenális!

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.01.20. 11:41:19

@bali88: majd összedobok hétvégén egy cikket Balckburnről.
de nem két botosban edzett, két botosban védett meccsen!

csatoimi 2010.01.20. 12:26:53

@bali88: Nekem is sajog a szivem, mikor ilyent kell olvassak. Egybol kedvenc lett a gyerek. Szegeny.

bali88 2010.01.20. 14:01:38

@stero: azt nem tudtam,így mégnagyobb elismerésem!

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.01.27. 10:52:37

Teljesen jó a csapat összeállítása, pont azok kerültek be akiknek ott a helyük, én is szavaztam végig a HFBoards-on.
Még annyit, hogy Girardi, a Charlotte-ban kezdett (ECHL ugye), de gyorsan felkerült Hartfordba. Érdekesség, hogy még nem hagyott ki meccset sérülés miatt. Év végén RFA lesz, és azt csicsergik a verebek el lesz cserélve, mert soba kerülne. :-(
süti beállítások módosítása