Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Avery vs Brodeur 1. rész

stero 2009.10.23. 00:27

Nem akartam ma posztot írni, holnapra akartam halasztani de Csato Imi kérésének nem tudtam ellenállni, rákényszerített. Na jó ez csak vicc volt. Aztán rájöttem, hogy hoppá hát ma a Devils az ellenfél, Avery vs Brodeur első felvonás!!! Ezt még azok is megnézik akik ki nem állhatják Averyt.

Először is jöjjön néhány rövid hír a csapat háza tájáról köztük a legfontosabb. A Rangers két egykori legendáját Mike Richtert és Mark Messiert "Lester Patrick" trófeával díjazták. A Rangers egykori legendás hátvédjéről elnevezett díjjat mindig azok kapják akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az Egyesült Államok jégkorong sportjáért. A díjról annyit érdemes még tudni, hogy összesen 108 egykori játékos, edző és manager kapta meg. A nyertesek között továbbá három csapatot találunk és két női nyerteset. Utóbbi kettő az 1998-as Canadai női hokiválogatott illetve Cammi Granato. Mivel Granato tagja volt a '98-as csapatnak így ő az egyetlen duplázó a díj történetében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De most vissza, kezdjünk el visszakanyarodni az idei díjjazzottakhoz. Messier és Graves előtt olyan egykori new yorki játékosok vehették át a trófeát mint  Phil Esposito, Fred Shero, Rod Gilbert és Brian Leetch. Apropó Leetch, a két Rangers legenda mellet ő mint a 2007-es győztes vett részt az eseményen és így kommentálta az eseményeket:

"Nagyon jó dolog, hogy most itt együtt vagyunk mindannyian, mert mindenkinek megvan a saját élete ezért ritkán látjuk egymást. De ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem tartjuk a kapcsolatot, mindig küldünk egymásnak vicces e-maileket és smseket."

Messier más kicsit komolyabban szólt a díjjátadóról még a Gotham Hallban:

"Nem kétséges, hogy ennek a díjnak az alapja a '94-es kupagyőzelem. De nem csak azért kaptuk mert nyertünk hanem azért is mert annak a csapatnak két meghatározó játékosa is amerikai születésű volt. Továbbá ezt a dííjat sosem kaptam volna meg ha nincsenek ilyen kiváló társaim és itt most gonolok mindenkire."

Végül Richhter nyilatkozott az újságíróknak:

"Mindig hatalmas dolog képviselni a csapatot a várost de ez sokkal több, itt az országomat képviselhetem. Ez egy hihetetlen megtiszteltetés. A mi feleősségünk, hogy a gyerekek ne csak az ikont lássák bennünk hanem foglalkozzunk is velük. Példakép kell, hogy legyünk mindenfajta módon, és azt szeretnénk elérni, hogy ők legyenek a legjobbak."

Remélem a most felnövekvő ifjú Rangers generáció valóban jó lesz és nem kell mégegyszer 54 évet várni egy kupagyőzelemre. Leetch már át is adta jelképesen az egyik stafétabotot ami Del Zotto kezébe került. Jó helyre. Nagyon - nagyon jó helyre... Három rövid videóval emlékezzünk meg Messierről, Richterről illetve a névadó Lester Patricről.

Akkor most lássuk röviden a Devils vs Rangers meccs előzetesét. Idén második alkalommal találkozunk az Ördögökkel, első alkalommal a Gardenben. És első alkalommal fut össze ebben a szezonban face to face Avery és Brodeur. Ebben a témában senkinek nem lehet újat mondani maximum egy újszülöttnek. Mindenki tudja mennyire útálják egymást még a tradicionális "handshaket" is kihagyták simán elkoriztak egymás mellett leveőnek nézve a másikat.

Ilyen előjelek mellett kíváncsi leszek, hogy Avery mennyi időt fog a jégen tölteni mert a Sharks elleni meccs után Tortorell nagy variálásokat és büntetéseket ígért. Ha semmi nem változik akkor a szokásos felállás a következő.

Prospal - Dubinsky - Gaborik

Avery - Drury - Callahan

Higgins - Anisimov - Kotalik

Voros/Brashear - Boyle - Lisin

Staal - Girardi

Redden - Gilroy

Del Zotto - Rozsival

A lehetséges változatok ma estére. A tegnapi edzést megfázás miatt kihagyta Gaborik és Callahan. Helyettük nem hívtak fel senkit tehát játszani fognak max kevesebb jégidővel. Lisin jól játszott sz elmúlt három meccsen és Torts több időt szánna neki. Ebben az esetben az orosz szélső fellépne Kotalik helyére aki vagy negyedik soros lesz vagy átmegy a baloldalra Higgy helyére. Ebben az esetben két dolog lehetséges. Vagy a gyengélkedő Higgins megy a negyedik sorba, vagy fellép a másodikba és nevelés célzattal Avery megy a negyedikbe.

Személyes vélemény szerint sima Lisin - Kotalik csere lesz és így utóbbi minden erejét az embereelőnyre tudja fordítani ami nagyon pozitív dolog. A védelem tuti nem változik még a párok összetétele sem. A kapuban Henrik kezd mert a Cápák ellen Vali sima terített betli volt.

Végül zárjuk a sort a szokásos örökranglistával.

 

NEW JERSEY DEVILS

vs

NEW YORK RANGERS

 

Games Home Away GF GA Points
71 - 69 - 25 (165)
40 - 26 - 17
31 - 43 - 4
531 512 167

 

Címkék: richter brodeur avery messier

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr441468956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csatoimi 2009.10.23. 04:22:04

Koszonom szepen, igy mar majdnem biztos, hogy egesz szezonra megjegyeztem a Rangers sorait. Le vagyok kotelezve.:)

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.10.23. 04:28:37

@csatoimi:
amit vártam abból a legegyszerűbb bejött kotalik cserélt lisinnel. viszont meglepő volt, hogy torts megcserélte a komplett első - második sort is.

egyébként pedig nincs mit :)

csatoimi 2009.10.23. 04:35:56

@stero: Most latom sajnos, hogy kikaptatok. Gaborik viszont megutotte a maga goljat.
süti beállítások módosítása