Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Preseason

stero 2009.09.17. 21:24

Végre! Hónapok óta, valamikor tavasszal láttam utóljára egy rendes hokimeccset még a playoff első körében. (Utánna már csak iylen érdektelen meccseket játszottak.) Szóval remek érzés volt újra a jégen látni a fiúkat. Még csak az előszezon két meccse ment le de lélekben már lassan fel lehet készülni a rövid éjszakákra, a szarkalábakra és a munkahelyi monitor mögötti alvásokra. De ne kanyarodjunk el ennyire lássuk mit alkottak a srácok az előszezon első két meccsén.


Boston Bruins vs New York Rangers 2-1

 

Az előszezonhoz hűen mindkét csapat erősen foghíjas sorokkal lépett a jégre. A Rangersből hiányzott például King Henrik, Rozsival, Redden és az új szerzemény Marian Gaborik. A meccs egyáltalán nem hozott nagy harcot és küzdelmet. Tortorella a mérkőzés végi nyilatkozatában meg is jegyezte, hogy többet várt a mérkőzéstől. Nagyobb küzelemre és harcra számított.

A Rangers játékán érződött, hogy a sorok még nemigen álltak össze, a játékosok nehezen találják meg egymást mert mindössze öt olyan játékos volt a jégen akik még tavaly is kékben játszottak. Az összeszokottság hiánya kiütközött abban is, hogy a mieink a védekezésben is lemaradtak a Bruins játékosairól és folyamatosan szabálytalankodtak.  Négy alkalommal került előnybe a Boston amit egyszer ki is használt Hamill révén. Az első harmad ennek következtében bostoni fölénnyel és góllal telt el. A vendégek részéről 14 míg a hazaiak részéről mindössze 5 kapuralövést jegyezhettek fel.

A szünetben Tortorella kiosztotta a fiúkat az öltözőben. A második 20 percben a Rangers irányított de fölényét nem sikerült gólra váltani. 14-8 volt a kapuralövési arány a második 20 perc végén és nem volt hazai kiállítás. Rask remekül tartotta a Bostont míg a szokásnak megfelelően - itt csak a preseasonra gondolok - a Rangers kapust cserélt a mérkőzés felénél, Zabat Valiquette váltotta.

A záró játékrészben a Boston azt játszotta amit az elsőben a Rangers pedig tartotta a ritmusát így kiegyenlített záró húsz percet hozott a meccs 1-1 góllal és 1-1 kiállítással. Bostoni részről Sauve talált be először majd Semenov bombája utáni kipattót Higgins húzta be Rask lábai között kialakítva a végeredményt.

Ha röviden kellene mondani valamit a mérkőzésről akkor azt mondanám, hogy igazából a kapusokról szólt a mérkőzés. Rask remekül védett a Bsotonban míg nálunk mindkét kapus Zaba és Vali is kiválóan védett. Következtetést sokat egyenlőre nem lehet levonni de az biztos, hogy a rengeteg jövés-menés miatt a csapatnak még jobban össze kell szokni. A Traverse City tornán játszó Grachev és Del Zotto szerepet kapott itt is és remélem, hogy főleg előbbi megmarad a nagycsapatnál.

Végül lássuk ki hogyan látta a meccset:

Tortorella: "Keményebb, jobb meccsre számítottam ettől függetlenüll voltak jó pillanataink. Különösen Higgins játékával vagyok megelégedve a meccs második felében kifejezetten remekül játszott, jól mozgott koronggal. Ő lehet a csapat egyik húzóembere, gólefelelőse!"

Kotalik: "Emberelőnyben nem tudtam - tudtunk sokat csinálni sajnos, nem éreztük a játékot a meccs első felében de az edző ellátott remek tanácsokkal minket a második szünetben. Csak az utolsó harmadban játszottunk igazán jól előnyben. Keményen dolgozunk, hogy jobb legyen és jobb is lesz."

Del Zotto: "Úgy gondolom jól játszottam és nem vallottam szégyent, remekül érzetem magam a jégen. Nagyon sokat köszönhetek Dannak (Girardi) akivel párban játszottam és ellátott hasznos tanácsokkal.

 

 

Címkék: bruins preseason kotalik del zotto

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr941389414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása