Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Traverse City - Az új idény első állomása III.

stero 2009.09.10. 13:49

A harmadik körrel folytatódott Traverse Cityben a prospectek tornája. A New York Rangers fiataljai a Detroit Redwings ifjoncai ellen játszottak tegnap éjszaka és a végletekig kiélezett meccsen nyertek 4-3-ra. Ezzel a második helyen végeztek csoportjukban és a folytatásban a másik négyes második helyezettjével játszanak majd a St. Loius Blues-zal a harmadik helyért csütörtökön éjjel.

New York Rangers - Detroit Redwings 4-3

NEW YORK RANGERS PROSPECTS' VS. DETROIT
CSATÁROK
Balszélsők Centerek Jobbszélsők
Evgeny Grachev Paul Crowder Dale Weise
Daniel Bartek Roman Horak Craig Cunningham
Justin Soryal Ethan Werek Ryan Bourque
Chris Chappell Luke Pither Luke Walker
HÁTVÉDEK
Baloldali védők
Jobboldali védők
Michael Del Zotto Mike Berube
Trevor Glass Sam Klassen
Mitch Gaulton Tomas Kundratek
Goaltenders: Chad Johnson, Scott Stajcer

 

A mérkőzésről teljes egészéről  két dolog mindenképp elmondható. Előszöri az ami a  kezdőből is látszik, hogy Johnson meggyőzte a vezetőket az Atlanta elleni teljesítményével és zsinórban másodszor kezdett. A másik, hogy az egész mérkőzés focista nyelven szólva két teljesen ellentétes félidőt hozott.

A Rangers dominált az első harmadban ami nem csak helyzetkben, lövésekben de gólokban is megmutatkozott. 16-9 volt a lövésarány a Parkőrök javára az első húsz perc után de  ami még ettől is fontosabb, hogy 2-0-ra vezettek Walker és Bartek góljával. Az első gól szerzője Luke Walker a második gólnál előkészítőként jeleskedett, Barteket szolgálta ki remekül.

A második harmad ott folytatódott ahol az első abbamaradt. A Rangers továbbra is remekül játszott két újabb góllal már 4-0-ra elhúzott. Először Werek volt eredményes Bourque és Gaulton passzából majd Walker talált be másodszor Whitley kapujába szintén Gaulton átadásának köszönhetően. Apropó Walker. Luke nem más mint az egykori Rangers játékos Gord Walker fia.

Ám 4-0 után a Rangers teljesen leállt és magára húzta az ellenfelet. A Redwings átvette az irányítást de hiába játszott elképesztő fölényben nem tudta gólra váltani. A második húsz percben Johnson remekül védett, 14 lövést hárított és megtartotta a négygólos különbséget a harmad végig. A Parkőrök annyira nem erőltették a támadásokat a biztos vezetés tudatában, hogy ebben a játérészben csak 5 kapuralövésre voltak jó.

A záró játékrészben a Detroit ott folytatta ahol az előzőben abbahagyta. Mindössze 53 másodperc telt el a harmadból amikor Crowdert kiállították a Parkőröktől amit a Redwings villámgyorsan 13 másodperc alatt ki is használt Mursak jóvoltából. A Detroit a gól hatására még nagyobb fokozatra kapcsot de a legnagyobb ziccert nem tudták kihasználni.  A Del Zotto által elkövetett fault utána harmad közepén büntetőlövéshez jutott a Redwings de Johan Ryno kísérletét biztosan védte Johnson. Nem véletlenül mondta Gordie Scott róla a következőket a mérkőzsé után:

"Johnson ismét kiválóan védett akárcsak az előző meccsen. Chad legalább 20 alkalommal védett gólhelyzetben a büntetőről nem is beszélve. Rynonak esélye sem volt arra, hogy betaláljon Chad kapujába."

A kihagyott büntető visszavetette a Redwings játékát, már nem voltak olyan veszélyesek a támadások ám így is jobbak voltak a harmadban 12-7 volt a kapuralövési arány nem ide. Négy és fél perccel a vége előtt egy eladott korongból Raedeke szépített aminek ekkor  még nem volt igazán jelentősége. A Detroit azonban a kétgólos hátrány ellenére  lehozta a kapusát és ki is használta az előnyt 24 másodperccel a vége előtt Lashoff révén. Az utolsó másodpercek parázs játékot hoztak de Johnson biztosan állt a ketrece előtt megőrizve az egygólos különbséget.

A Rangersből a parádésan védő Chad Johnsonon kívűl ki kell még emelni a 2+1-el záró Luke (nemsky) Walkert. :) A három pont még jobban felértékelődik mert Walker mindezt a negyedik sorból érte el.

A torna utolsó mérkőzésére ma este kerül sor, a New York a harmadik helyért játszik a Blueszal. Mivel a Hurricanes és a Rangers is két-két győzelemmel és egy-egy vereséggel zárta csoportot így az egymás elleni eredmény döntött a Carolina javára.

Címkék: chad johnson walker traverse city

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr771372956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása