Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Traverse City - Az új idény első állomása II.

stero 2009.09.08. 22:55

Ahogy Josh is megírta néhány napja a Rangers újoncok már készültek, hogy elutazzanak  Traverse Citybe a szezon előtti szokásos erőfelmérőre. Nos két meccs már lement - egy győzelem és egy vereség - úgyhogy nézzük részletesen mit is alkottak a fiatalok.

Carolina - NY Rangers 5-3

NEW YORK RANGERS PROSPECTS VS. CAROLINA
CSATÁROK
Balszélsők
Centerek Jobbszélsők
Evgeny Grachev Ethan Werek Ryan Bourque
Chris Chappell Paul Crowder Dale Weise
Justin Soryal Luke Pither Craig Cunningham
Daniel Bartek Roman Horak Luke Walker
HÁTVÉDEK
Baloldali védők
Jobboldali védők
Michael Del Zotto Daniel Maggio
Mitch Gaulton Tomas Kundratek
Trevor Glass Sam Klassen
Kapusok: Scott Stajcer, Chad Johnson

 

Jobban kezdett a Carolina teljesen a kapujához szegezte a Rangers fiataljait. Igen hamar  kiderült azonban, hogy Stacjer parádés napot fogott ki és a nagy nyomás ellenére csak a harmad végén a 19. percben adta meg magát Bowman lövésénél. A második harmad elején meglepetésre korán a negyedik percben egyenlítettek a new yorki kicsik Bartek révén. Weise zavarta a védőket Bartek korongot lopott és meg sem állt a kapuig. Az egyenlő állás után a Carolina fokozta az iramot de Stacjer állta a rohamokat. Ám ő is ember és a nyomásnak meg is lett az eredménye. A második harmad végén ismét átvette a vezetést  a Canes Kennedy révén. Stacjer mutatója 40 perc után 26/28 volt, míg a kapuralövési arány 28-20 oda.

Gordie Clark így nyilatkozott kapusunkról a mérkőzés után: "Scott kiválóan teljesített ezen a mérkőzésen különösen az első felében. Ha ő nincs akkor nem vagyunk partiban és esélyünk sem lett volna az első perctől kezdve. Ő tartott minket a meccsben." Azt hiszem ettől szebbet nem is lehetne mondani.

A harmadik játékrész elején ismét betalált a Carolina és egyértelműen elúszni látszott a meccs ám teljesen váratlanul mindössze 21 másodperc alatt két gólt ütött a Rangers. Először a legendás hátvéd Ray Bourque fia treffelt egyet majd Horak egalizált. A hirtelen jött egyenlítés feldobta a mieinket át is vették a játék irányítását ám nem tudtak élni a lehetőséggel. Különösen Jevgeny Grachev, Ryan Bourque és a hátvéd Michael Del Zotto volt elemében aki remekül mozgatta hátulról a csapatot. Clark így nyilatkozott hármójukról röviden:

"Del Zotto a végletekig képes kontrollálni a korong  és  a  társak mozgását, remekül lát és passzol, emberelőnyben pedig még kiemelkedőbben tudja ezt csinálni. Ez látható volt az egész meccsen."

"Grachev végig dominált az egész mérkőzésen legfőképpen akkor amikor nála volt a korong. A mérkőzés második felében már nem csak technikai fölényben volt de remekül kihasználta testi adottságait és az erejét is a játék egészében."

"Ryan nagy lökést adott a csapatnak a harmadik harmadban. Végig keményen játszott és számtalan gólhelyzetett teremtett a társainak vagy magának aminek meg is lett az eredménye. Keményen megküdött az egyenlítő gólért."

Szóval hiába a nagy nyomás a végén mégis a Carolina örülhetett. Az utolsó harmadbeli kevesebb helyzetébúl egyet kihasználtak alig több mint kettő perccel a meccs vége előtt, McBain passzát Reid váltotta gólra. Az utolsó gól már üres kapuba esett ami gyakorlatilag nem osztott nem szorzott.

A mérkőzés egészéről elmondható, hogy a Carolina végig jobb volt, ők irányították végig a meccset nekünk csak a harmadik harmadban állt a zászló ám nem tudtuk gólra váltani a lehetőségeket. Csak a kapusunknak Scott Stacjernek volt köszönhető, hogy a mérkőzés nem dőlt már el korán, nem lett súlyos vereség a vége és sikerült visszajönni valamennyire a meccsbe. Későn nőttek fel a társak Stacjerhez. Stacjeren kívűl a penalty kill dícsérhető még ugyanis a Hurricanes mind az öt előnyét kivédekezték.

Végezetül itt a teljes boxscore.

NY Rangers - Atlanta 4-1

NEW YORK RANGERS PROSPECTS' LINEUP VS. ATLANTA
CSATÁROK
Balszélsők Centerek Jobbszélsők
Evgeny Grachev Ethan Werek Dale Weise
Daniel Bartek Roman Horak Luke Walker
Justin Soryal Luke Pither Ryan Bourque
Chris Chappell   Craig Cunningham
HÁTVÉDEK
Baloldali védők
Jobboldali védők
Michael Del Zotto Daniel Maggio
Tysen Dowzak Tomas Kundratek
Trevor Glass Sam Klassen
Mike Berube  
Kapusok: Chad Johnson, Scott Stajcer

 

A második meccs már jobb játékot és sima Rangers győzelmet hozott az Atlanta ellen. annak ellenére, hogy a Thrashers szerezte a mérkőzés első találatát. Az első meccsen parádézó Stacjer helyén a Hobey Baker Award ideji finalistája Chad Johnson kezdett. Nem okozott csalódást ugyanis mindössze egy gólt kapott és 28/29-es mutatóval fejezte be a mérkőzést. Továbbra is Gordie Scottot idézem aki így nyilatkozott Johnsonról:

"Ő volt tavaly az év játékosa a CCHA-ban és most már látják, hogy miért. Kiemelkedően teljesített a mai mérkőzésen amit legjobban az mutat, hogy mind a hat emberhátrányos szituációt kivédekezte a csapat a vezetésével."

A csapatból egyértelműen kiemelkedett még a tegnapi Carolina elleni mérkőzésen is remekül játszó Grachev. Az orosz balszélső öt lövésből egy gólt ütött és a Rangers mind a négy találatánál a jégen volt így +4-el zárta a találkozót. Scott így jellemezte a mérkőzés után:

"Csak ismételni tudom magamat. Kiemelkedett a mezőnyből a technikájával, az erejével és a tudásával. Mindezeknek az eredménye volt az a csodás gól amit ütött."

A fölényben játszó Rangers a Thrashers vezető góljára az első harmad végén Sam Klassen révén válaszolt. A másodikban tovább nőtt a nyomás amit a nyolcadik percben Kundratek váltott gólra. Két harmad után 25-18 volt a lövésarány ide. A harmadik harmad elején tovább tartott a pressing  ami két újabb gólban mutatkozott meg. Először a már fentebb említett Grachev lőtt egyet a negyedik percben majd három perccel később a prospect csapatkapitány Dale Weise állította be a 4-1-es végeredményt.

A fenti nyilatkozatokból kiderül, hogy Clark akárcsak az első meccsen ezen is maximálisan meg volt elégedve a kapusunk - Johnson - és Grachev teljesítményével. De természetesen nem ment el szó nélkül az egy-egy gólt szerző Klassen - Kundratek védőpáros mellett sem:

"A góljainkból kettőt szereztek a védőink - Klassen és Kundratek - és mindketten remekül játszottak korong nélkül is, remekül védekeztek - gondolok itt az emberhátrányra. Klassen gólja kulcsfontosságú volt, mert azzal egyenlített a csapat míg Kundratek kapáslövése igazi ágyúlövéssel ért fel."

Az Atlanta elleni meccsről röviden elmondhatjuk, hogy a védelem nemcsak a PK-ban tette  oda magát (6/6) hanem az egész meccsen. Illetve azt meg kell még jegyezni, hogy a csatárok jobban koncentráltak és jobban használták ki a lehetőségeket.

Végezetül itt a teljes boxscore és egy kis meglepetés egy rövid bejátszás a meccsről. Folytatás ma este a Detroit ellen.

 

Címkék: chad johnson grachev traverse city stacjer

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr881369988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.09.10. 21:19:42

Stero, regelj be az NBA-s fentezire, csellora elküldtem a meghívót már egy ideje.
süti beállítások módosítása