Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

A Garancia

stero 2009.05.26. 14:30

We'll win tonight! Azaz mi nyerni fogunk ma este! Éppen 15 éve annak, hogy Messier száját elhagyta ez a mondat az 1994-es playoff idején. A mára már legendásnak számító kijelentés kapcsán menjünk vissza kicsit a múltba és elevenítsük fel a történteket.

A Rangers összesítésben 2-3-ra állt a Devils ellen és a hatodik mérkőzést az Ördögök otthonában játszottak a Meadowlandsban. A mérkőzés előtt Messier így nyilatkozott: "Úgy megyünk oda, hogy megnyerjük a hatodik mérkőzést! Ez az egy választásunk maradt! Mi azért megyünk oda, hogy utánna visszajöjjünk egy hetedik mérkőzésre!  Tudjuk, hogy kell nyerni és meg is fogjuk nyerni!" Amikor Mess ezt az inetrjút adta az újságírók tudták, hogy ez nem csak egy sima nyilatkozat hanem az újság címoldalára való főhír.

Messier később elismerte, hogy ez a nyilatkozat csupán arra volt jó, hogy növelje a csapat önbizalmát a mérkőzés előtt, mivel a Devils zsinórban két meccset nyert és egy lépésre állt a továbbjutástól. Egyszerűen kénytelen volt ezt mondani. Persze könnyen lehetett volna Mess nevetség tárgya is ha nem tudnak nyerni - és erre azért volt esély. Persze azt is tudta, hogy ha nyernek akkor mindenki az ő nevét fogja emlegetni és azt, hogy milyen remek csapatkapitány és hogy milyen kiváló vezetői képességekkel rendelkezik.

Az előjelek egyébként nem a Rangers sikerét jósolták. A Devils a trappelős játékával simán hozta a negyedik és az ötödik mérkőzést 3-1 illetve 4-1 arányban. Sőt a Rangers örök  statisztikája is vereséget jósolt mivel öt meccsből ötöt buktak el ha idegenben játszották a hatodik mérkőzést. A helyzet mégjobban romlott miután a kilencedik percben Scott Niedermayer góljával a Devils szerezte meg a vezetést. Lövése megpattant Nemchinov ütőjének a tollán és a korong Richter lepkés kesztyűje felett vágódott a hálóba. A 16. percben pedig már kettővel mentek az Ördögök hála Lemieux hetedik playoffbeli góljának. A Rangers csak vergődött a jégen a Devils tökéletesen játszotta taktikáját. Elöl a Richer, MacLean, Zelepukin trió hátul pedig a Stevens Niedermayer páros játzott parádésan. Csak Richter tartotta versenyben a csapatot, védeseinek köszönhető, hogy nem dölt el a mérkőzés már a mérkőzés feléig.

A csapat közel állt ahoz, hogy az ellenfél szurkolói tovább cukkolják a Rangers játékosokat a következő szezonban. Sokszor és sok helyen zengte kórusban az ellenfél szurkolótábora, hogy 54 utalva arra, hogy a Rangers már ennyi éve nem nyert kupát. A második harmad fele már eltelt amikor Keenan időt kért. Keenan egy szót sem szolt csak megvariálta a sorokat. Kovalevet berakta az első sorba Glenn Anderson helyére Messier és Graves mellé. Az eltiltott Beukeboom helyén játszó Lidstert pedig berakta Leetch mellé. A Kapitány kivezette a csapatot a jégre, a többi pedig már történelem....

Az első percekben nem hozott eredményt a változtatás de alig két perccel a harmad vége előtt Messier korongot lopott a félpályánál indította Kovalevet aki a jobb oldali bedobókör tetjéről laposan lőtte ki a hosszú sarkot. A Parkőrök egygólos hátrányban mehettek be az öltözöbe. Mint később kiderült Kovalev és Mess egy sorba rakása pazar húzásnak sikerült. Hatalmas elánnal esett a Rangers a Devilsnek a harmadik harmadban. Hiába volt a szünet a Devils játékosain szemmel láthatóan kiütköztek a fáradság jelei. Az attaknak meg lett az eredménye. Még három perc sem telt el amikor Kovalev tökéletes ütemben ugratta ki a Messiert aki fonákkal emelt a rövidbe. Ez volt a legendás "Guarantee" első lépése.

A Messier - Kovalev duó fokozta a tempót és egyre jobban kijött a dominanciájuk. Kilenc perccel a vége előtt 4 - 4 elleni sziutációban ismét ők ketten kerültek főszerepbe. Leetch passzából Kovalev hatalmas lövést engedett el Brodeur kapujára. A kipattanó korongra Messier érkezett a leghamarabb aki Nichollsszal a nyakán kotorta a kapuba a korongot. 3-2. A teljesen széteső és elfáradó Devils mindent megtett az egyenlítésért. Összekapták magukat és utolsó rohamra indultak. 2:49-cel a meccs vége előtt Andersont kiállították bottal suhintásért. A Jersey lehozta a kapust és 6-4 ellen támadott. Egy perc telt el az emberhátrányból amikor Mess lefülelte MacLean passzát és a saját kapuja előteréből, 50 méterről lőtt az üres kapuba. HAT - TRICK!!! Ez volt Mess 13. emberhátrányos gólja a playoffban. Később ezt egyel megtoldva 14 emberhátrányos rájátszásbeli góllal mai napig ő tartja a rekordot. RANGERS WIN!!

Messier bebizonyította, hogy igazi leader és a véghezvitte azt amire ígéretet tett. A derby napján futotta a legnagyobbat kiharcolva a hetedik meccset. Visszaviezette a csapatot a Gardenbe egy hetedik mindent eldöntő mérkőzésre. És annak mi lett a vége? Ahogy arrafelé mondják: "another chapter of great book of hockey".

Címkék: történelem kovalev messier

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr261144827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása