Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Offseason News III.

stero 2009.05.14. 12:48

Mivel a csapattal kapcsolatos hírek lassan csordogálnak így kell néhány nap mire összeáll annyi újdonság, hogy érdemes belőle egy posztot összedobni. A mai adag főszereplői Zherdev, Graves, Avery - egyszerűen nem lehet kihagyni, mert vele mindig történik valami - és Tysen Dowsak.

Kezdjük az utolsóval mert őt nem hiszem, hogy sokan ismerik. Dowzak 21 éves, hátvéd és a Rangers egyik ígértes prospectje akivel tavaly október 14-én kötött szerződést a Rangers mivel sosoem draftolták. Pillanatnyilag a Kelowna Rockets csapatában kergeti a pakkot és készül a Memorial kupa négyes döntőjére. Azt hiszem ezt a kupát nem kell bemutatni senkinek, ez a Stanley utáni legrangosabb díj amiért harcba szállnak. A négyes döntőt a Colisée de Rimouskiban rendezik, valaha ez volt Sid Crosby otthona is. A Rimouski és a Kelowna mellett az OHL bajnoka a Windsor Spitfires és a QMJHL bajnok a Drummondville Voltigeurs csapata vesz részt.

A Memorial Cup után kanyarodjunk vissza egy kicsit Dowzakhoz. A 6-5 magas és 220 font súlyú igazi stay at home hátvédet tavaly meghívta a Rangers az edzőtáborba és részt vett a szokásos Traverse Cityben megrendezendő Prospects Tournament-en is. A szerződés megkötése után Hartfordba került egy meccs erejéig majd az ECHL-ben szereplő Charlotte csapatába irányították néyg mérkőzésre. Végül innen került a junior ligába a Kelowna csapatához ahol 58 mérkőzésen lépett jégre, 14 gólpasszt jegyzett és +18-cal fejezte be a szezont. Harmadik helyen végeztek konferenciájukban az alapszakaszban így a Kamloops csapatával mérkőztek az első körben. Söpréssel jutottak tovább majd jött a Tri-City hat mérkőzésen. A koferencia döntőben imét hat mérkőzés kellett, hogy az első helyen kiemelt Vancouvert búcsuztassák. A döntőben az a Calgary Hitmen várt rájuk aki 59-9-3-as alapszakaszt produkált és a döntőbe úgy jutott be, hogy mind a négy párharcot söpréssel nyerte.

Ezek után bombameglepetés volt, hogy a Hitmen elvesztett az első két mérkőzést méghozzá hazai pályán. Először 3-1-re majd 5-2-re nyert a Kelowna majd hazai pályán is behúzta az első meccset 2-0 arányban Mark Guggenberger parádéinak hála. A negyedik és az ötödik meccsen a Calgary igazán kitett magáért 6-1-re majd 6-2-re mosta le a Kelownat. Azonban a hatodik meccs meghozta a WHL koronát a Rakétáknak, hazai pályán nyertek 3-2-re. Dowzak mind a 22 mérkőzésen pályára lépett négy gólpasszt szerzett és +9-cel végzett. Két évvel ezelőtt játszhatott utóljára Rangers prospect a Memorial kupáért. Akkor Mike Sauer a Medicine csapatával jutott a döntőbe ám nem sikerült nyerniük a Vancouver ellen. A Blueshirts keretében pillantnyilag egy olyan játékos van aki Memorial kupát nyert mégpedig Dan Girardi 2005-ben a London Knights csapatával. Ám ő akkor még nem tartozott a Rangers keretébe. Az utolsó játékos aki mint már Rangers választottjaként nyert Memorial kupát Christian Dube volt. Dube 1997-ben a Hull Olympiques tagjaként emelhette magasba a legjobb junior csapatnak járó trófeát.

Nem hiszem, hogy nagy újdonság ha azt mondom, hogy Oroszország nyerte a Svájcban rendzettt hokivilágbajnokságot. Az orosz csapat tagjaként részt vett a vbn Zherdev is aki sajnos nem tudott érdemben sokat hozzátenni a győzelemhez. A kéztörése miatt hiányzó szélső csak három mérkőzést játszott a tornán és mindössze egy gólpasszra futotta az erejéből. Nem probléma. Lényeg, hogy minnél hamarabb épüljön fel, Sather irassa alá olcsón és kápráztasson el minket még néhány éven keresztül.

Adam Graves a Rangers legendája fáradhatatlanul dolgozik tovább. A minden évben többször megrendezendő  "I am a Ranger" Youth Hockey Clinics következő rendezvénynek ő lesz a házigazdája. Ezt az egésznapos foglalkozást a legkisebbeknek szervezik minden évben. A gyerekek az egy napos táborban magától Gravestől leshetik el a hoki alapvető elemeit, trükkjeit valamint korcsolyaoktatáson vehetnek részt. A következő tábornak az Ice Time Sports Complex ad helyt június 16-án. A legutolsó hasonló eseményen Brandon Dubinsky foglalkozott a gyerekekkel ami természetesen szokás szerint hatalmas sikert aratott. Képek itt megtekinthetőek.

És most a nap híre, Avery átáll a pult másik oldalára és bártulajdonos lesz! Sean és Matt Abramcyk - a Beatrice Inn tulajdonosa - közösen nyitják a Warren 77 nevű hangulatos bárt Tribecaban. A névválasztás igazán eredeti lévén a szórakozóhely a Warren Street 77 szám alatt van. Avery és Abramcyk régi jó haverok nem véletlen, hogy a március 15-én Abramyc egy másik bárjában a north moore streeti Smith & Mills-ben ünnepelte Sean és Dubinsky a Flyers ellen aratott 4-1-es győzelmet.

Mr. Abramcyk egyébként úgy jellemezte a helységet, hogy "ahol a sport bár találkozik a country clubbal." A bár egyébként 1260 négyzetláb területű és hat asztallal valamint 36 székkel lesz ellátva az éttermi részén. A bárpultnál ha minden jól megy 14 ember foglalhat majd helyet minden nap délután öttől éjjel egyig, hétvégén éjjel kettőig. Avery sportbárja egyébként nem újdonság a hokivilágban. Chris Chelios híres Cheli's Chili Barja már eléggé ismert a hokidrukkerek körében. Ezen kívűl Shayne Corson a tulajdonosa a montreali Shayne'27 nevű étteremnek. És persze ki ne ismerné a Wayne Világá című filmből a  Stan Mikita' Donuts helyet.

Címkék: graves avery zherdev offseason news dowzak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr731121156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása