Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Round 1, Game 4 vs Capitals

stero 2009.04.23. 12:39

A New York Rangers hozta a kötelező második mérkőzést 2-1 arányban így összesítésben 3-1-re vezet a Washington Capitals ellen a négy győzelemig tartó párharcban. Akárcsak a másik két Rangers győzelem ez is nagy küzdelmet, Capitals fölényt, egygólos  Rangers sikert és Henrik parádét hozott.

A mérkőzés összefoglalója előtt ugorjunk egy nagyot a számok világába ahol én nagyon szeretek szétnézni. A blog oldaláról elérhetőek a legjelentősebb hokistatisztikai oldalak ahol gyakorlatilag mindent megtaláltok. Sőt tegnap bővült is egyel a linktár mégpedig a nagyon  jó Best of 7 oldallal. Szóval. A Rangers eddig 11 alkalommal állt 2-1-es vezetésre és ebből a szituációból mindössze egyszer bukott el '68-ban a Chicago ellen. A Caps még sosem fordított 0-2-ről reméljük most sem fog. 1-3-ról a Caps eddig egyszer jött vissza de csak egálig jutott a Philly ellen de a mindent eldöntő hetedik meccsen hazai pályán bukott el. Az NHL történetében 1987 óta létezik a negyeddöntős lebonyolítási rendszer. Azóta összesen hat csapat tudta megnyerni a párharcot úgy, hogy az elős két mérkőzést hazai pályán elbukta. Kétszer sikerült a bravúr a Redwingsnek míg a Rangers 1996-ban hajtotta végre ugyanezt a Montreal ellen. Akkor kétszer kaptak ki a Gardenben a párharc első két meccsén de utánna zsinórban négyet nyerve jutottak a következő körbe.

3-1-es vezetés után az ötödik meccsek örökmérlege a párharcban vezető csapatok szempontjából 43 győzelem és 24 vereség csak a negyeddöntőket figyelembe véve. Ez hazai pályára bontva 29-13, idegenbeli fellépésre nézve 14-11 a vezető csapat szempontjából. Ha a továbbjutást nézzük akkor 3-1-es állás összesen 67 alkalommal fordult elő - még mindig csak negyeddöntőket figyelembe véve -  és 64-3 a továbbjuási arány a vezető csapat szemszögéből. Ez azért izmos 95%-os eredmény tehát nem egy gyakori dolog innen talpra állni.  Hazai illetve vendég oldlara vetítve ez az arány 40-2 és 24-1.

Alex Ovechkin gólkirályként nem talált be a playoff első három mérkőzésén. Ilyen szégyenben Pavel Bure maradt utóljára. Előtte Mario Lemieux (4 meccs) és Gordie Howe volt képtelen a kapuba találni ugyanilyen körülmények között. Chris Drury tegnap 47. alkalommal talált az ellenfelek kapujába a playoffban ezzel a lista 51. helyét foglalja el. Sokkal előkelőbb helyet foglal el azzal, hogy tegnap a 17. győztes gólját szerezte beérve az örökranglita hatodik helyén álló Mike Bossyt!! és Glenn Andersont. Ez azért elég veretes két név. THX Elias Sport!

Miután kiveséztem itt a számok világát lássuk mi történt magán a meccsen. Aki látta az előző három felvonást annak nem fogok tudni semmi ujjat mondani. Nagy hajtás, kemény ütközések, Henrik parádé, Ovecs sírás és megint egy borzasztóan gyenge játékvezetés. varlamovot szándékosan kihagytam de rről majd később. Az első harmad kiegyenlített játékot hozott egészen a 14. percig. A baloldali bedobókörben indult a játék a Capitals kapuja elől. Dubinsky bulizott és a hátratett korongot Mara azonnal előtte. A korong szerencsésen megpattant Erskine botján és Varlamov jobb válla felett vágódott a kapuba megszakítva a rangers 126 perces góltalansági csendjét. Érzésem szerint az orosz kapus benne volt mégpedig azért mert túlságosan elől állt és óriási hely tátongott a rövid oldalon. A Caps rákapcsolt és Ovechkin letett korongját Fedorov bombázta kapura. A pakk Henrik bal válla fölött elment és majdnem kettétörte a keresztvasat. Ovi már ünnepelt aztán csak észrevette, hogy megy tovább a játék. Ovis volt. Sőt az is elég ovis mozdulat volt amit ezután csinál Sanyi. Holt időben, sípszó után hatalmas maflást vert Staalnak. Mondanom sem kell ugyanezért az előző meccsen Avery pihent két percet de ez a bíróknál semmi. Jó, hogy mindenki egyenlő de vannak egyenlőbbek. Gyakorlatilag ezzel a kis jelenettel le is záródott a harmad ami 11-9-es lövésarányt hozott a parkőrök javára.

A második harmadban hamar megduplázta az előnyét a Rangers. Egy lágyan beemelt korongot Varlamov kiejett Dubinsky elpiszkálta Drury pedig a tehetetlen kapus felett a rövidbe emelt. Ne szépítsünk ez Varlamov gólja volt aki óriásit hibázott. Ha nincs ez a hiba akkor valószínűleg 1-1-re végződik a találkozó és akkor jöhetett volna a hosszíbbítás. De ne is beszéljünk erről mert a sport nem ismer HA-val kezdődő mondatokat. Szóval ennyi a különbség közte és Lundqvist között. King Henrik ezeket a hibákat letudta az alapszakasz alatt. A gól után az eddig kiegyenlített meccs visszaállt a sorozat megszokott medrébe. Támadott a Washington sokszor ész nélkül Ovechkinre bízva mindent a Parkőrök pedig védekeztek, kontráztak és bíztak Lundqvistben. Nem mondom, hogy veszélytelen volt a Capitals de közel sem játszottak olyan egységesen és kombinatívan mint a harmadik mérkőzésen. Henrik két igazán parádés védést mutatott be ebben a harmadban megtartva a Rangers kétgólos előnyét a záró játékrészre.

A harmadik harmad elején aztán váratlanul szépített a Washington. Természetesen nem kidolgozott akció volt. Ovech (már megint) ment el a baloldalon majd Morris lába között ellőve a korongot a jobb felső sarokba bombázott. A pakk a vasról vágódott a kapuba. Néhány perc múlva gyakorlatilag Sanyi ugyanonnan ugyanoda lőtt de Henrik résen volt, a korong elhalt a lepkésben.A Caps egyre jobban nyomott amiben a sporik is a segítségükre voltak. Avery sprintelt a korongért, hogy ne legyen iceing de a palánknál ütközött Jurcinával. Próbálta eltalálni a játékszert de megsértette a Caps bekkjét akinek dőlt a vér az orrából rendesen. Mindenki meglepetésére Avery 2 perces kisbüntetést kapott. A bírók részéről ez volt a lehető legrosszabb döntést. Ha az Ovechkinféle esetet veszem figyelembe és az idevágó szabályzatot akkor semmi. De ha a bírók következetesek akkor 2+2-vel büntetik Averyt. A bírókkal eddig sem voltam megelégedve de ezzel gyakorlatilag feltették az i-re a pontot. (Marketing szempontból nagyon kell, hogy a Washington ne essen ki de ez már gusztustalan.) A New York hatalmasat védekezett ekkor hátrányban, két percig folyamatosan bent volt a korong a harmadban de a fővásrosiak nem tudták ebben a két percben gólra váltani hatalmas fölényüket. Torts jó érzékkel kért időt, hogy a játékosok fújni tudjanak az utolsó néhány percre. A záró másfél perc az előző két Rangers győzelemmel végződött meccshez volt hasonló. Varlamov le, hat az öt ellen de gól nélkül. A 2-1-es győzelem pedig azt jelentette, hogy a Rangers nyugodtan utazhat a Nagy Almából a fővárosba a széria ötödik mérkőzésére. Folytatás pénteken este hétkor - helyi idő szerint - a Verizon centerben.

  

Lássunk két rövid nyilatkozott a mérkőzés után, a mérkőzés legjobbjáról a Királyról:

  • Dubinsky: - Olyan mint Tina Turner! Egyszerűen a legjobb!
  • Mara: - Ő csodálatos, ő a mi szivünk és önbizalmat ad azoknak akik előtte játszanak! Henrik bámulatos, imádjuk őt! Ő a király!

Címkék: playoff ovechkin avery capitals lundqvist round 1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr431081794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása