Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Round 1, Game 2 vs Capitals

stero 2009.04.20. 12:40

Óriási mérkőzésen szerezte meg a második győzelmét tegnap este a New York Rangers a Washington Capitals otthonában. A hét nyert mérkőzésig tartó párharc második fővárosi derbije az elsőnél is nagyobb, keményebb és hatalmasabb küzdelmet hozott. A  Rangers tökéletes védőmunkájának, Henrik Lundqvist földöntúli védéseinek és nem mellékesen Ryan Callahannak köszönhető. De először lássuk hogyan készült a két csapat az első washingtoni mérkőzés után.


A Parkőröknél csak egy kérdés foglalkoztatott mindenkit. A szezon utolsó és a széria első mérkőzését kihagyó csapatkapitány vajon jégre lép e. Nos a kezdés előtt néhány órával maga az érintett nyilatkozott és elmondta, hogy ott lesz a kezdőben. Drury szerepléséből egyenesen következtetni lehetett, hogy Vörös marad majd ki és aki erre tippelt nem is tévedett.


A Capitalsnál már nem volt ilyen egyértelmű a helyzet a gondokat illetően. A hazaiak edzője Boudreau mester már a csütörtöki találkozón leakarta rántani a borzasztóan védő Theodoret. Ám a hoki íratlan szabályai szerint ilyet a playoffban nem illik csinálni mert az nem csak a kapusnak de az egész csapatnak is megtörte volna az önbizalmát. (A hoki első szabálya: Végy egy jó kapust! Ha ez hiányzik akkor bye-bye Stanley). Szóval Boudreau mester beáldozta az első meccset vagy ennyire bízott a játékosaiban, hogy elbírnak egy rossz kapusteljesítményt? Nem tudni. A lényeg, hogy a taktika nem jött be így a második meccs előtt gondolkodhatott, hogy Theo vagy a tehetséges orosz kapus XY Varlamov védjen e. Többször nyilatkozott az elmúlt két napban pro és kontra de a végén meghúzta azt amit mindenki várt. Theo le - Varlamov be. (Mac barátom mikor megtudta csak ennyit mondott: LOL, sweep, megeszitek reggelire)


Nos a találkozó majdnem így is alakult. A Rangers ott folytatta ahol az első mérkőzésen abbahagyta. Henrik parádé, tökéletes védőmunka, az Ovechkin Green páros kikapcsolás, kontrajáték és az ellenfél legkisebb hibájának kihasználása. A New York tökéletesen felépített taktikájának köszönhetően a Capitals pontosan annyit tudott csinálni mint a párharc első felvonásán. Ovechkin és társai folyamatosan a blokkba lőtték a pakkot vagy olyan helyzetből tüzeltek a kapura, hogy Henrik mindent látott és nem okozott gondot neki a védés. A Caps támadási kényszer alatt játszott, nem veszíthette el a második hazai mérkőzést. A folyamatos attak következtében azonban hátul kinyíltak és a Rangers egy remek kontrával meg is szerezte a vezetést. Naslund ment el a baloldalon középre adott és Callahan Varlamov lepkése mellett emelt a hálóba. 1-0. A gól kicsit megfogta a hazaikat de csak néhány percre. Tovább fokozták a nyomást de a lövéseket vagy Lundqvist védte vagy a hősiesen blokkoló Rangers játékosokban akadtak el.A harmad végére 13-6 volt a lövésaraány a hazaiak részére.

A második játékrészben teljesen megváltozott a játék képe. Egyrészt a Rangers kijötta a bunkerhokiból átvéve az irányítást többet és jobban támadott. Másodrészt a Capitals  elfáradt a saját maga diktálta tempóban harmadrészt látva, hogy egyenlőre nincs ellenszer  Henrik ellen teljesen ötlettelenül játszott. Semmilyen taktika nem volt látható a játékukban nem is csoda, hogy ebben a harmadban csak hatszor lőttek kapura szemben a Rangers tíz próbálkozásával. Ebben a játékrészben csak Varlamov nyújtott kifogástalan teljesítményt a fővárosi oldalon egyedül ő tartotta a meccsben  a Capitalst.  Ha Theo védett volna akkor valószínűleg már ebben a harmadban eldől a második mérkőzés is.

Az utolsó harmadban aztán visszaállt az amit eddig megszokhattunk. Capitals offense vs Rangers defense. 16 - 8 volt ebben a harmadban a lövésarány Ovechkinéknek de ezzel sem mentek semmire. A legközelebb a gólhoz akkor jártak amikor AO telibe lőtte a keresztvasat. Az utolsó három perc nagyon hosszú volt a Rangers szempontjából. Gyakorlatilag csak védekeztek a harmadból sem jött ki a korong. Sőt az utolsó percben már hatan támadták Henrik kapuját de mindhiába. A New York Rangers megnyerte a második mérkőzését is idegenben és ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé. A Rangers azt a nem kis bravúrt hajtotta végre, hogy az utolsó három évben amikor idegenben kezdte a playoffot (Atlanta, New Jersey, Washington) mindig megnyerte az első két találkozót és 2-0-ás előnnyel utazhatott haza a Gardenbe. A következő mérkőzésre ma este kerül sor - sport2 élőben adja - majd folytatás csütörtökön még mindig az MSG-ben. Nem hinném, hogy sikerül söpréssel kiverni a Capitalst de egy esetleges mai győzelem annyira megrendíthetné őket, hogy a továbbjutás kérdése el is dőlne.

 

Címkék: callahan playoff capitals lundqvist round 1

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr961075865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.04.20. 15:03:01

ó, faszom, és én meg csak most találok rá a legjobb blogra ever?

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2009.04.20. 16:20:41

@sixx:
ettől hízott a májam egy kicsit :DD
várlak vissza minél gyakrabban.

lehet reklámozni mindenfelé a rangers és hokifanoknak.

D. Gromov 2009.04.21. 16:02:44

@sixx: direkt nem küldtem át neked, hogy találd meg magadtól :)

(valamiért úgy érzem, lesz még ez a blog index-ketrecben)
süti beállítások módosítása