Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Rangers Blog Mock Draft 2010 - második rész.

stero 2010.06.23. 13:17

Ahogy ígértük elkészült a MOCK Draft második része is. Továbbra is fenntartjuk, hogy nem vagyunk jósok és nem vagyunk szakértők csupán játszunk és bemutatunk. Olvasóinknak két meglepetést is tartogatunk a poszt végén. A magyar származású Patrick Németh is felkerült a draftlistára így róla is található némi információ. Továbbá közzé teszünk egy angol nyelvű komplett MOCK draftot bemutatókkal és elemzésekkel illetve az első öt! kör tippjével. Hajtás után a második rész.

16. Ottawa Senators - Alexander Burmistrov (Center)

Az első kör második felének legjobb játékosa egyértelműen az OHL-ben szereplő Barrie Colts orosz centere Alexander Burmistrov. A Senators nyilván nem hagyna veszni egy remek kezű, tökéletesen korcsolyázó és kiválóan passzoló úgynevezett „two-way centert”. (two way = támadásban és védekezésben is bevethető). A fiatal orosz centernek mindössze két negatív tulajdonsága van, ebből az egyik a mérete. A 180 centis magassággal nincs gond de a 80 kilós súllyal annál inkább. De úgy gondolom ezt a problémát majd az erőnléti edzők megoldják egy – két év alatt. A másik probléma már súlyosabb. Egyes belső információk szerint Burmistrov kettős játékot játszik, kacsingat a KHL felé is ezért választása meglehetősen rizikósnak mondható.

 

17. Colorado Avalanche - Jon Merrill (Defense)

Az elmúlt szezonban a Colorado egy támadót, Matt Duchene-t választotta. Jon Merrill idei draftolásával pedig a védelem kezdene jelentősen átalakulni. Erősödne, fiatalodna a Colorado, ráadásul kialakulna egy olyan mag, amire lehet majd építeni a közeljövőben. Méretei már most tekintélyt parancsolóak 190 cm magas és 90 kg. A gond csak az, hogy ezeket a testi adottságokat nem meri kihasználni. Egyébként a játékot remekül olvassa kiváló helyezkedéseivel könnyedén szerez korongot nagy ütközésivel pedig könnyen megtöri az ellenfél lendületét. A támadásokat nem cifrázza, az egyszerű megoldásokat választja, inkább passzol a kéken mint lő – lövőerő hiányában - viszont a kipattanókra remekül tud érkezni. Második soros Marc Staal tipusú védő lehet belőle.

 

18. Nashville Predators - Alex Petrovic (Defense)

A Predatorsnál megfigyelhető volt az elmúlt években, hogy fiatal és jó védőket választanak a drafton így Alex Petrovic nem lógna ki a sorból. Petrovic személyében egy igazi védekező hátvédet egy úgynevezett „stay at home” védőt húzhatna a Nashville, akit az emberhátrányos csapatrész alapemberévé lehet tenni az évek folyamán. A pazar védekezése mellett az sem elhanyagolható, hogy a koronggal is remekül bánik, ezért bátran lép fel a támadásokhoz második hullámban. Egyetlen hátránya, hogy néha elveszti a fejét és túlságosan keménykedik büntetéssel súlytva nem csak magát, hanem csapatát is. Egy tény azonban megállapítható. Az első körben biztos, hogy McIlrath és Tinordi előtt fogják behúzni.

 

19. Los Angeles Kings - Emerson Etem (Right Wing)

Ha a Kings Emerson Etem mellett teszi le a voksát akkor a fiatal jobbszélsőnek nem kell messzire menni szülőhelyétől, ugyanis Long Beachen született. A Medicine Man csapatában játszó Etem az elmúlt hónapokban olyan formajavulást mutatott, ami még a sokat látott  szakembereket is meglepte. A szezon elején egyáltalán nem várták még a második körbe sem, most pedig akár a TOP 20-ba is beférhet, egyszerűen hihetetlenül megnőtt az ázsiója. A nagy kérdés persze csak az, hogy Etem nem lesz e egy „one hit wonder”. Minden esetre a draft ezen részén a Los Angeles számára ideális választás lenne a fiatal jobbszélső. A Királyok most jól el vannak engedve fiatal kapus és hátvéd terén, tehát Etem igazán jól passzolna a csapatba, ha a jövőt építik Kaliforniában.

 

20. Pittsburgh Penguins - John McFarland (Center/Left Wing)

John McFarland egy kiváló választás lenne a Pittsburgh számára. Tud játszani centert és balszélsőt, továbbá remekül illeszkedne ebbe a fiatal csapatba, ahol hosszú évekre lerakták a franchise alapköveit Crosby, Malkin, Staal és Fleury személyében. Adottságairól mindent elmond, hogy az ISS egy évvel ezelőtt még a második helyre rangsorolta Taylor Hall mögött. Ilyen háttérrel megfelelően tudná tehermentesíteni a csapat sztárjait. Akkor mi a gond vele? Röviden a feje, akarom mondani az esze. Gyakran felelőtlen és lusta, az elmúlt egy évben rengeteg gond volt a hozzáállásával. Egy jó edző nyilván ezt simán megtudja oldani, de ebbe rengeteg munkát kell belefektetni. Ha ezt a munkát a Pingvinek bevállalják, akkor egy stabil, második soros, két poszton is bevethető two-way forwardot szerezhetnek.

 

 21. Detroit Red Wings - Dylan McIlrath (Defense)

A Moose Jaw Warriors hatalmas termetű védője az OHL egyik legkeményebb játékosa igazi nehézfiú, több nagy bunyón van túl. A 192 centis és 100 kilós védő akit a tengerentúlon csak úgy hívnak „Monster from Winnipeg” a hírek szerint még nőni is fog, tehát aki szembe kerül vele az sok jóra aligha számíthat. Ilyen felépítéssel támadásban nem sokat lehet várni tőle, viszont nagyszerű stay at home védő válhat belőle. McIlrath csatár képességeit teljesen felesleges lenni fejleszteni, viszont a korcsolyázótudásán és a sebességén lenni mit csiszolni. Ha minden szépen alakul, akkor egy Adam Foote karakterű játékos válhat belőle.

 

22. Phoenix Coyotes - Calvin Pickard (Goaltender)

A Phoenix Coyotes kapusai: Ilya Bryzgalov aztán …. senki és semmi. Mike Lee az egyetlen használható fiatal kapus a sivatagi csapatban aki egyszer pótolni tudná Bryzgalovot. Ám neki sincsenek olyan adottságai mint Calvin Picardnak. A vájtfülűeknek egyébként ismerős lehet ez a név ugyanis Calvin Pickard nem más, mint a Nashville által 2008-ban draftolt Chet Pickard öccse, aki szintén kapus. Testfelépítéséből adódóan nagy felületet tud letakarni a kapuból. Nyugodtság, magabiztosság, mozgékonyság és jó reflexek jellemzik, nem okoz neki gondot a második harmadik kísérlet hárítása sem. Az előző mondatból viszont már kitűnik, hogy nem annyira korongbiztos, ezen a téren fejlődnie kell, továbbá a sok mozgás miatt hamar elfárad ezért a kondícióját javítani kell. Mindent egybevetve a szakértők szerint a kezdőkapusként lehet rá számítani.

 

23. Buffalo Sabres - Tyler Pitlick (Center)

Egy újabb fiatal center aki a szakértők jóslata szerint two-way center lehet a második vagy a harmadik sorban. Kemény mezőnymunka, hajtás, kaparás jellemző a játékára, ezen kívül NHL szintű lövőerővel rendelkezik. Remekül fedezi a korongot, jól korcsolyázik, robbanékony, az első két – három lépésben verhetetlen. Röviden szólva a képességeivel semmi probléma sincs, ha a támadásokat nézzük. És a negatívumok? Lassan fejlődik nagyon sokat kell dolgoznia. A jelenlegi adottságokkal a WCHA-ban kimagaslott. Kérdés, hogy átudja e menteni ezeket az adottságokat a profik közé, képes lesz e egy újabb szintet lépni. Ha a Buffalo él a jogával és behúzza a Pitlicket arra számítania kell, hogy ez egy hosszútávú befektetés lesz ami csak néhány év múlva térülhet meg. Végül pedig említsük meg, hogy Pitlick nagybátya nem más, mint Lance Pitlick, aki nyolc évet húzott le a profik között a Floridában és az Ottawaban. Szóval kaphat segítséget és tanácsokat jó helyről.

 

24. Atlanta Thrashers – Riley Sheahan (Center)

Az Ilja Kovalcsuk cserében kapott első körös draftjoggal a Trashers ismét egy centert, a Notre Dame Egyetem (CCHA) csapatát erősítő Riley Sheahant választja. Sheahan tavaly nem futott túl jó idényt az egyetemi csapatban (37 meccsen 17 pont), köszönhetően ennek pár helyet csúszik a drafton. Illetve az sem lendíti előre karrierjét, hogy áprilisban letartóztatták, mert közterületen alkoholt fogyasztott. Sheahan testfelépítését tekintve már most érett az NHL-re és jól kezeli a korongot. Igazi two-way center, védekezése nagyot fejlődött az előző évben Les Jackson edző keze alatt. Támadásban még van mit javulni, ez alighanem meg is fog valósulni, mivel jövőre is marad az egyetemen. Ha minden jól alakul számára, akkor Jordan Staalhoz hasonló utat futhat be.

 

25. Vancouver Canucks – Tyler Toffoli (Center, Right Wing)

Toffoli az OHL-ben vitézkedő Ottawai 67-eseknél edződik. Az elmúlt szezon nem indult jól számára, csak az év második felére pörgött fel és végül pont/meccs feletti átlaggal zárt, (65GP 79PT). Az előzőekben Sheahan védőjátékát dicsértem, ezt Toffolinál sajnos nem tehetem, mert a fiatal ottawai center nem védekezik jól, a korcsolyázótudásán és gyorsaságán is van még mit csiszolnia. Toffoli méretei nem teljesen ideálisak még az NHL-re, néhány kiló izom még elkélne rajta. De, hogy ne csak a hiányosságairól essen szó, Toffolit igazi agytrösztnek tartják, jól lát a pályán, nagyon ügyesen veszi észre a kínálkozó lehetőségeket és ráadásul még pontosan is céloz. A Canucks nagyon jól áll támadóposzton, ezért megtehetik, hogy várnak még 2-3 évet Tylerre, amíg az alsóbb ligákban edződik.

 

26. Washington Capitals – Quinton Howden (Left Wing)

A Capitalsnál nem csak a nagycsapat, hanem az utánpótlásbázis is rendben van. Neuwirth (G), Alzner és Carlsson (D), Perrault és Johansson (F) is ott dörömböl Ovecskinék öltözőjének ajtajánál. Ezért a Capitalsnál nem fognak posztra draftolni, hanem viszik a legjobbat, aki nálunk Quinton Howden, a WHL-ben szereplő Moose Jaw Warriors centere. Howdent igazi védekező felfogású centernek tartják, de nagyfokú offenzív potenciál is dolgozik benne. Igazi erőcsatár típusú játékosnak tűnik, nemcsak a játéka, hanem testméretei alapján is, amit még meg kell tanulnia kihasználni. NHL szinten, egy nagyon jó harmadik soros (checking line) center válhat belőle, amire nagy szüksége lehet, az elsősorban támadó felfogású hokit játszó Capsnek.

 

27. Montreal Canadiens – Jaden Schwartz (Center)

Montrealban köztudottan előnyben részesítik a francia-kanadai származású fiatal játékosokat, lásd tavalyi elsőkörös Leblanc illetve a múlt heti teljesen érthetetlen Halak csere, aki helyett a hisztis Price-t kellett volna eltávolítani. De idén nem lesz olyan francia, akit érdemes lenne rögtön az első körben lefoglalni, ezért viszik a legjobbnak ítélt fiatalt, Jaden Schwartzot. Jaden azon kevés kanadai játékosok egyike, aki az USA-ban edződik már ifiként is, nem pedig Kanadában. Az USHL-ben szereplő Tri-City játékosa. Schwartz tavaly megnyerte az USHL alapszakaszának kanadai pontlistájáért járó díjat. Jövőre testvérével, Rylannel a Coloradoi Főiskola csapatát fogják erősíteni. Hiányosságai között említhető, hogy eléggé alacsony, és nem kedveli a fizikai hokit, viszont jól korcsolyázik, nagyon gyors és kreatív játékos. Két-három év kell még neki az Főiskolán, hogy fejlődjön.

28. San Jose Sharks – Jarred Tinordi (Defense)


San Joseban az utóbbi években mindig hiány volt a kemény, stay-at-home típusú védőkben, ezért nagy szükség lehet Jarred Tinordira. „Az alma nem esett messze a fájától.” Ez a mondat teljes mértékben igaz az amerikai nemzeti programból érkező védőre, akinek édesapja Mark Tinordi hosszú éveken keresztül játszott a North Stars és a Caps gárdáiban. Jarred már most óriási termetű, több mint két méter magas és súlya a 100 kilót verdesi, és ennél még csak nagyobb lesz. Tinordi jó korcsolyázó és nem ijed meg, ha „fizikai erőszakot” kell alkalmazni az ellenfél támadóival szemben, hatalmas ütközései élményszámba mennek. Jól helyezkedik saját harmadában, és gyorsan olvassa az ellenfél támadásait. Igazi vezető alkat a pályán, a 18 éven aluli csapatának (US-NTDP) kapitánya is volt az elmúlt évben. Támadásban még nagyon sokat kell fejlődnie, szeptembertől erre a Notre Dame-i egyetem csapatában lesz lehetősége.

 

29. Anaheim Ducks – Martin Marincin (Defense)

Az első kör utolsó előtti helyén ismét a Ducksot éri a megtiszteltetés, hogy választhassanak, ezúttal a Flyers pickjével. Ezúttal Niedermayer visszavonulásával a védelemben keletkezett óriási lyuk betömésére szemelték ki a szlovák Martin Marincint, akit a legtöbb helyen csak a harmadik körbe várnak. Kockázatos pick, de bejöhet, Marincin az elmúlt két évben rengeteget fejlődött, mindkét irányban szeret tevékenykedni. Az idei évadig a Kassa u20-as együttesét erősítette, de fejlődésének érdekében jövőre Észak-Amerikába kell áttelepülnie.  Igaz, hogy magas, de elég vékony hátvéd, legalább 20-25 kiló izmot fel kell pakolnia magára, hogy NHL érett legyen fizikálisan. A korongot jól kezeli, viszont a mobilitást tekintve, még van hova fejlődnie. A Szlovák hoki hanyatlását jelzi, hogy a 2010-es NHL drafton Marincin a tótok legmagasabban jegyzett hokisa.

 

30. Chicago Blackhawks – Jordan Weal (Center)

…és végül, de nem utolsó sorban, a bajnok választhat majd péntek éjszaka. Chicagoban gyakorlatilag minden poszton jól állnak, egyetlen gondjuk a fizetési sapka, de ez nem fog számítani a döntésnél, ennek megfelelően viszik a 30. helyen elérhető legjobb játékost, itt mi Jordan Wealre, a Regina Pats centerére gondoltunk. Sortársa, Jordan Eberle közreműködésének köszönhetően, Weal 100 pont felett termelt az előző évadban a WHL-ben. Nem egy világbajnok gyorskorcsolyázó, de sebessége nem hátráltatja, kiváló érzéke van a játékhoz, és könnyedén hozza kihagyhatatlan helyzetbe társait. Nemcsak passzolni, hanem lőni is tud, gyors, jól helyezett lövéseivel nagy veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Testfelépítése korántsem tökéletes, sokat kell még a konditeremben időznie, valamint a védőharmadban nyújtott teljesítményén is van mit csiszolni. Ha a hiányosságait leküzdi, könnyen a draft egyik legnagyobb stealje lehet.

 

Bonus - Patrick Nemeth – (Defense)

Bonusként a végére hagytuk a magyar származású hátvédet aki az AIK juniorcsapatában kergeti a pakkot. Elemzők szerint a harmadik kör harmadik harmadában kerülhet sorra a 80. és a 90. hely között. Fizikálisan már most rendben van a srác mert 190 centi és 90 kiló. Nem fél belemenni az adok - kapokba bármikor kihasználja a testi erejét. Igazi erőjátékos aki keresi a fizikai kontaktust leginkább a palánk mentén. Saját harmadban szerzett koronggal jól indít a harmadból ettől függetlenül nem rendelkezik nagy támadóképességekkel. Biztosan nem lesz egyik emberelőnyös csapatrész tagja sem. Reálisan harmadik soros bekkpárban megmaradhat a profik között, azonban a legmagasabb szint amit elérhet maximum a második sor mind a csapatban mind az emberhátrányos egységben.

A képre kattintva megtekinthető a bevezetőben említett MOCK draft.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr672103671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foppa21 2010.06.25. 09:36:40

duchense és védő? te jó ég, ilyen hozzáértők szavaztak a calderre is.
pont csak védő nem kéne az avsbe

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.06.25. 11:04:04

@foppa21: pont az ilyen hozzáértők mint te nem tudják azt elképzelni, hogy
egy. - elnéztük, hibáztunk mert annyi feljegyzés, elemzés, variáció, terv és stat volt a birtokunkban, hogy rosszat másoltunk be.
kettő. - ettől függetlenül az avs még nyugodtan húzhat védőt.

de ha esetleg mégis védőt választanak várunk itt egy bocsánatkéréssel. ja és most már így marad, hogy más is lássa mennyire tudunk szakérteni.

csatoimi 2010.06.25. 12:36:55

én csak gratulálni tudok, komoly munka volt. kiváncsian várom a draftot.

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.06.25. 14:56:11

@stero: Elfelejtettem elovasni a kommenteket és kijavítottam. Sorry Stero. :-)

bali88 2010.06.25. 18:37:34

@foppa21:
nem tetszik,ne olvasd ennyi.megtehetted volna,h normálisan leírod,h elrontottak vmit.

csatoimi 2010.06.26. 08:30:02

az ottawa elcserélte a 16-ik helyet a st. louissal.

csatoimi 2010.06.26. 09:03:12

Ebben a Granlundban én nagyot látok. nagy játékos lesz a srác. jól választott a Minnesota.
süti beállítások módosítása