Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

A következő epizód: Jobbszélsők.

joshhh 2010.02.09. 14:50

A sorozat harmadik állomásán a jobbszélsőket igyekszem nektek bemutatni. A centereknél és a balszélső poszton tengernyi játékos áll rendelkezésére a csapatnak, ez  azonban nem igaz erre az oldalra. Gaborik igazi sztár, és van nekünk még egy valódi csupaszív játékos Callahan személyében, de a farmban és juniorban nagyon kevés az utánpótlás.

 

Rangers: Gaborik, Callahan, Lisin,

Hartford: Parenteau, Weise, Ambühl, Rissmiller

Junior – Europe: Kveton,

 

Marián Gaborik: Mindenek előtt köszönetet kell mondanom a minnesotai vezetésnek, hogy elengedték, igazán gáláns lépés volt. J Született zseni, ő az egyetlen sztár mezőnyjátékosunk, ha nem lenne olyan sérülékeny, akár Ovecskini magasságokban is lehetne emlegetni. Ontja a gólokat idén is, szükségünk volt már Jagr után egy ilyen játékosra. Már év elejétől nagyon megértik egymást Prospallal, nem lennék meglepődve, ha a cseh szélső jövőre is maradna. A cseh-szlovák duót legtöbbször Brandon Dubinsky egészítette ki, de újabban Eric „waiverről jöttem és inkonzisztens vagyok” Christensen centerezi nekik az első sort, több-kevesebb sikerrel (nagy reményeket nem fűzök hozzá). Ha valaki, akkor Gaborik az, aki hosszú évekig megoldhatja az első soros jobbszélső szerepét, reméljük ez így is lesz.

 

Ryan Callahan: Személyes kedvencem Avery után. Nem elit, nem zseni, de egy igazi küzdő szellemű játékos. Mindent leütközik, ami mozog a pályán. Ha őt találja meg egy ütközés, akkor azonnal feláll és megy tovább, nem áll le reklamálni, mint például az isteni Cindy. Minden játékszituációban alkalmazzuk. Kiváló lövőtechnikája miatt, Gaborik és Prospal mellett a harmadik csatár az első számú emberelőnyös sorunkban, és az emberhátrányból is kiveszi a részét. Drury után ő a második legtöbbet szereplő penalty killer. Beválogatása az amerikai olimpiai keretbe teljesen megérdemelt volt. Nálunk a második sorban szerepel, de egy jobb csapatban csak a harmadik sorban férne el.

 

Enver Lisin: A Korpikoski csere keretében érkezett tavaly nyáron, már akkor sem volt túl szimpatikus számomra, de ezt igazolja is. Tehetséges játékos, azonban nem tud helyet követelni magának az első két sor egyikében sem, sem emberelőnyben, így pedig nehéz jó eredményeket felmutatni. Legtöbbször a harmadik sorban szerepel Anisimov oldalán, jól megértik egymást, de semmi extrát nem tudnak nyújtani. Engem kissé Pruchára emlékeztet, alacsony, vékonydongájú, szélvészgyors és a helyzetei is megvannak, de egyszerűen, nem tud élni a lehetőséggel. Igazából nem is tudom hová helyezni a lineupban, véleményem szerint jövőre hazakullog a KHL-be ahol meghatározó játékos tud majd lenni.

 

Pierre-Alexander Parenteau: Az örökös call-up. Ha kell egy technikásabb játékos, akkor rendre őt hívjuk fel a Wolfpackból. Termete miatt nem tud megragadni az NHL-ben az alacsony növésű szélső és alighanem ez így is fog most már maradni, hiszen elmúlt már 26 éves, és eddig mindösszesen csak 19 NHL meccsen szerepelhetett 7 éves profi pályafutása során. Az AHL-ben rendre a pont per meccs átlagot teljesít, és csapata legjobbjai közé tartozik. Valószínűleg megreked ezen a szinten, „carrier AHL-er.”

 

Dale Weise: Az egyetlen ifjú reménységünk NHL potenciállal ezen a poszton. Túlkorosan, 20 évesen draftoltuk 2008-ban, és a következő évben egyből a Hartfordhoz került, ahol már a második szezonját tapossa és szépen lépked a ranglétrán. Leader a pályán, leader az öltözőben is. Játékát Callahanéhoz tudnám hasonlítani, minden szituációban jégen van. Különösen emberhátrányos játékát emelném ki, már négyszer is betalált hátrányban az ellenfél kapujába az idei évet tekintve. Jövőre New Yorkba várom, a negyedik soros jobbszélső szerepének betöltésére, aztán majd meglátjuk hogyan alakul.

 

Andreas Ambühl: A svájci válogatott támadósorának egyik meghatározó alakja, nagy reményekkel érkezett a tengerentúlra tavaly szeptemberben. A svájci Davosban kiválóan teljesített a tavalyi szezonban. Senki sem várta, hogy egyből bekerül a Rangersbe, de azt talán azt még ő sem gondolta, hogy a Hartfordból is „kilóg a lóláb”. Az 50 meccsen szerzett 7 pontja édeskevés. Friss hír, hogy már most (egy héttel az olimpia előtt) elengedtük a svájci válogatotthoz. Ez azért előrevetít 1-2 dolgot vele kapcsolatban. Nostradamusi jóslatom semmilyen NHL karriert nem jósol neki, a legvalószínűbb, hogy jövőre jön vissza Európába.

 

Patrick Rissmiller: Tavaly sem értettem mi a fenéért kellett ennek az embernek három éves szerződést adni. Alsóbb ligákban rendre nagyon jól játszik, de NHL szinten nem tud semmit sem alkotni. Hozzá képest még Brashear is jobb igazolás volt. Tavaly a Hartfordban vitte végig az évet, idén hat meccs után kölcsönben az AHL-es (detroiti szurkolók szerint NHL-es) Grand Rapids Griffinsben játszik. Carrier AHL-er.

 

David Kveton: A 22 éves tehetséges cseh szélső már játszott a tengerentúlon (a QMJHL-ben), de féléves kitérőt követően hazaigazolt Csehországba a Trinec csapatához. Azt kell mondjam, igen jól szerepel, pont per meccs közeli átlagot hoz az együttesében. Mivel az hírlik róla, hogy makacs személyisége (értsd a pénz) nem engedi számára, hogy alacsonyabb ligában szerepeljen Amerikában, ezért valószínűtlen, hogy bármikor is számolhatunk vele a jövőben. Talán, ha eljön jövőre az edzőtáborba (ez eddig még egyszer sem történt meg a draftolása óta). Talán…

 

Nagyon kevés emberből válogathatunk, remélhetőleg odafönt is tudják ezt és dolgoznak majd rajta. Rövidtávon kell egy második, de inkább harmadik soros emberke, aki a fizikális játékot képviseli (mert ebben is gyengék vagyunk). Gondolok itt Colby Armstrongra aki pl. elérhető lesz a deadlinekor lejáró szerződése miatt. De szóba jött már Rafi Torres neve is, igaz ő a másik oldalon játszik. Szóba jöhet még Stempniak, Svatos, Ponikarovsky (LW), Bourque (talán), Afinogenov, Artyukin, Dumont (gondok vannak közte és Trotz között Nashvilleban), O’Sullivan. Steve Ottot majdnem kihagytam, érdekes lenne, ha idekeveredne, hogy férnének el Averyvel egy öltözőben, de szükség lenne még egy ilyen játszani is tudó agitátorra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem március harmadikán, akkor nyáron kell válogatni az előbb felsorolt egyedek közül, talán Dumont és O’Sullivan kivételével mindenki UFA lesz közülük. Persze a drafton is gondolni kell az utánpótlásra, 1-2 RW-t hozni kellene ott is. Nino Niederreiter says hello!

 

2-3 év múlva:

 

Gracsev/UFAStepan/UFA/TradeGaborik
Prospal/GracsevDubinsky/AnisimovCallahan/UFA/Trade
Avery/ByersAnisimov/WerekUFA/Callahan
Prust/Voros/DupontBoyleWeise

 

Akik még odakerülhetnek: Horák, Kreider, Owens, Hagelin.

 

 

Josh

twitter: http://twitter.com/joshhh85

Címkék: gaborik callahan parenteau lisin weise ambuhl rissmiller kveton

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr921740474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bali88 2010.02.09. 17:39:27

kösz Josh!tényleg nincs nagy jobbszélső választékunk.
kiváncsi leszek nyáron milyen igazolásaink lesznek.

stero · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.02.11. 22:50:15

gabby és cally mellé kell egy potenciális harmadik soros RW. torres jöhetne a negyedik helyet pedig vmelyik ifjonc betöltheti.

Big Apple 2010.02.12. 12:22:52

Az a gond, hogy idén nincs elég jó rosterünk a playoffhoz. Az elöttünk álló csapatoknak (sajnos lassan az összes csapat elöttünk áll...)erősebb a játékosállományuk, több a gólképes játékos, és nem fizetnek 6-7 milliót évente olyanoknak akik maximum 2-3 milliót érnek (nálam annyit se) gondolok itt druryra, reddenre, rozsivalra. A nevek jól hangzanak, de nincs mögötte teljesítmény. Redden van 9 pontja idén beszarás, Ottawaban volt olyan idénye, amikor 50 pontja volt nem is olyan régen, Drury pedig csak a védekezésben hasznos, de arra olyan játékosok is jók mint Betts volt hatod annyi pénzért. Olyan meg nem létezik, hogy egy ember lövi a csapat góljainak egyharmadát. Nagy változás kell ide....

joshhh · http://newyorkrangers.blog.hu/ 2010.02.12. 13:26:38

Örülök, hogy egy újabb Rangers fan feltűnt. :) Legalábbis nem ismerős a nicked.

Redden mentségére szolgáljon a pontokat illetően, hogy idén nem játszik emberelőnyben. Persze ez sem véletlen. Sajnos Sather legtöbb nagy UFA igazolása erre a sorsra jut. Nem is nagyon emlékszem olyanra aki bevált volna (Gaborikot még ne ítéljük meg egy szezon után).

csatoimi 2010.03.07. 00:10:59

Mennyit kereshet ez a Kveton gyerek a cseh ligaban? A Trinec csapataban lenne kitol tanuljon, szerintem meg lehetne probalni jovore. Hatha Bonk ellatja valami jo tanacsokkal. :)
süti beállítások módosítása