Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Kezdődik a szezon!

stero 2009.10.01. 22:09

Csak egy rövid mondat jut eszembe így elsőre ami a lényeg! DROP THE PUCK! Nem hiszem, hogy túl nagy újdonságot mondok azzal, hogy indul az új szezon, nyilván mindenki tudja. Lesz itt minden mint a karácsonyfa alatt az első nap Sakic mezvisszavonultatási ceremónia Coloradoban meg Montreal vs Toronto örökrangadó, mi pedig holnap kezdünk a Pittsburgh ellen a Mellon Arenaban és asszisztálunk az ünnepséghez. Azonban az első meccs előtt egy gyors esélylatolgatás illetve néhány hír.

Új szezon, új fejléc amit úgy gondolom nem kell megmagyarázni. A tavalyi túlságosan is elavult pedig nagyon szerettem. De ez van ezt kell szeretni, illetve nem kell de Sather ezt rakta össze. Egyébként ha minden jól megy a fejlécen lévő 20 játékos korizik ki az első meccsen a Pens ellen. Azért írom ha minden jól megy mert Avery ugyan ma és tegnap már edzett nem tudni milyen állapotban van a térde. Remélem minden OK és akkor játszhat. A másik változás, hogy a mai napon Semenov szerződést kapott így 7 bevethető védőnk van a proban. Nem tudom így ki fog kimaradni de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy 7 védővel állunk majd fel ha esetleg Avery nem játszhat. Ennyit előzetesként a holnapi meccsről ha bármilyen új fejlemény van természetesen azonnal megírom.

És most jöjjön egy nagyon rövid esélylatolgatás. A szakírók szerint idén nem leszünk bent a playoffban, én ezt elképzelhetetlennek tartom. Rengeteg változás volt ugyan de bízom Tortorellaban és különösen a fiatalokban akik remekül teljesítettek az előszezon alatt. Gondolok itt Gilroyra, Del Zottora és Anisimovra. (Csak egyetlen egy dolgot nem tudok lenyelni ez pedig Brashear leigazolása. Nagyon nagy dolgot kell tennie ahoz, hogy elfelejtsem a régi disznóságait.) De vissza az eredeti témához a csatárokhoz. Mindenképp feltűnő volt, hogy sokkal-sokkal jobban játszottunk a preseason alatt előnyben mint az elmúlt két évben bármikor. Ha tudjuk tartani az előszezonban látottakat akkor nem lehet gond ez a csapatrész. A csatárok közül Gaborikra hárul a legnagyobb feladat. A liga egyik legjobb snipere mindent tud erről a játékról. Ha sérülésmentesen végigjátsza a szezont  simán képes lehet 40 gólra és 100 pontra. Dubinskynek ez lehet a nagy éve mert az első sorban Gaboriknak fog centerezni. Ha él vele a liga egyik legjobb centere lehet ha nem ennyi volt nem hiszem, hogy kap még egy lehetőséget. A csatárok közül végül meg kell, hogy említsem Druryt. Tavaly meccsekre eltűnt és nem volt igazán kapitány, Mara volt az aki tüzelte a fiúkat. A többiek egyenlőre, hogy úgy mondjam sötét ló. Van bennük lehetőség és potenciál de minden attól függ, hogy Torts hogyan tudja összegyúrni őket. Még egy pillanatra vissza kell kanyarodjak Druryhoz és a kapitányi poszthoz. A hírek szerint Callahan lesz az egyik "A" a másikról még nincs hír.

A védelem biztosnak tűnik King Henrikkel az élen, Valiquette pedig megbízható és tökéletes backup. A hátvédek közül Reddentől és Rozsivaltól egyértelműen sokkal többett várok mint tavaly. Előbbinél inkább a támadásokra utóbbinál pedig a védekezésre gondolok. Reddennek főleg előnyben kell javulnia míg Rozsivalnak a rengeteg eladott koronggal kell elszámolnia. A nagy kiugrást Del Zottotól várom. Fantasztikusan játszik a gyerek pedig még csak 19 éves. 25 perces jégidő, PP első sor, azt hiszem ezt nem kell tovább magyarázni. Legyen elég annyi, hogy az új Leetchnek tartják.

A változások miatt röviden csak ennyit a csapatról. Egyszerűen nem lehet többett előre jósolni a rengeteg játékosmozgás miatt. Egy biztos szerintem van helyünk a nyolcban. És kik lesznek még ott? A tippem a következő (nem sorrend): Keleten nem hiszem, hogy nagy változás lesz a tavalyi szezonhoz képest. A Pantherst képest tartom arra, hogy becsússzon és hosszú évek után újra rájátszon. Véleményem szerint a Torontoval fognak harcolni a nyolcadik helyért. Mindezek után szerintem Keletről bejut a Bruins, Canes, Devils, Caps, Rangers, Pens, Panthers és Flyers. Csak, hogy a közhelyes szavakkal éljek Nyugaton a helyzet változatlan. Egyedül az Edmontont tartom képesnek arra, hogy a tavalyi playoff mentes év után idén beverekedje magát. Ezek alapján a tippem a következő: Nyugatról bejut a Sharks, Flames, Canucks, Blackhawks, Oilers, Ducks, Jackets és a Wings.

Két dolgot szeretnék végül mindenkinek a figyelmébe ajánlani. Először is holnaptól lesz  majd elérhető a Rangers új szurkolói oldala a blueshirtsunited.com. Az oldal jelmondata tradition, loyalty, broterhood azaz hagyomány, hűség, testvériség. Úgy gondolom ezek a szavak maximálisan kifejeznek mindent nem kell megmagyarázni. Én már be is regisztráltam magam és nagyon várom, hogy mi is lesz benne. Aki ismeri az "i am a rangers" oldalt annak azért nem lesz annyira ismeretlen. A leírás szerint az "i am a rangers"-nek egy jóval tovább fejlesztett, felturbózott változata lesz az oldal.

És a végére tartogattam az igazi csemegét. Két napja jelent meg és az amazon.com-on már megrendelhető a “100 Ranger Greats” című könyv. Úgy gondolom ez az a könyv ami nem hiányozhat a polcomról. A fényképekkel gazdagon illusztrált könyvet Russ Cohen, John Halligan és Adam Raider jegyzi. Cohen az XM Satellite Radio jégkorong műsorának a házigazdája, a Sportology Network tagja és sok-sok NHL cikk publikálója. Halligan 24 éve a Rangers család tagja. Többek között média és kommunikációs igazgató és három Rangersszel kapcsolatos könyv szerzője (NEW YORK RANGERS: SEVENTY-FIVE YEARS, NEW YORK RANGERS: IMAGES OF SPORTS, GAME OF MY LIFE: NEW YORK RANGER). Raider szakíró aki olyan jeles lapokban publikál renszeresen mint a The Hockey News, Hockey Digest, Street & Smith’s Sports Business Journal. Érdekes, hogy a könyv két különböző borítóval jelent meg mint ahogy az a képeken is látszik. Egyébként Stan Fischler tollából már napvilágot látott egy hasonló könyv a New York Rangers Greatest Moments and Players.

A könyvet a természetesen az első hetekben maguk a szerzők és játékosok reklámozzák. A képen (balról - jobbra) éppen az egyik torontoi könyvesbolt látható ahol az egykori Rangers legenda Harry Howell, az egyik társszerző Russ Cohen, és egy régi Rangers hátvéd Lou Fontinato dedikálják a könyvet a vásárlóknak. Az elkövetkező napokban olyan játékosok fogják népszerűsíteni a könyvet akik egyaránt a Rangers Alumni tagjai: Pete Stemkowski, Dave Maloney és Gilles Villemure.

 

 

 

 

 

 

 

És, hogy kik alkotják a százas listát? Több mint 900 játékosból kellett a szerzőknek azt a százat kiválasztani akiket érdemesnek tartottak erre. Megmondom őszintén még számomra is volt egy-két ismeretlen név főleg a '30-as '40-es évekből. Azt hiszem nem nagyon lehet vitatkozni a  nevekkel mert aki számít az valóban benne van. A sorrendel már annál inkább. Biztosan rengeteg vitát fog még az kiváltani, hogy hogyan lehetett a 84. Jaromir Jagr és például 25. Ott Heller! Tegye fel nyugodtan a kezét az aki hallotta már ezt a nevet. Azért egy ötvenes listát azért majd összedobok de addig akit érdekel annak itt a százas lista. (Nem előrepörgetni gyorsan, végigolvasni!)

100: Nicky Fotiu. 99: Don Murdoch.
98: Mike McEwen. 97: Andy Aitkenhead.
96: Lou Fontinato. 95: Lorne Chabot.
94: Pierre Larouche. 93: Arnie Brown.
92: Wally Hergesheimer. 91: Larry Popein.
90: Henrik Lundqvist. 89: Brian Mullen.
88: Mike Rogers. 87: Tom Laidlaw.
86: Darren Turcotte. 85: Esa Tikkanen.
84: Jaromir Jagr. 83: Mark Pavelich.
82: Reijo Ruotsalainen. 81: Jan Erixon.
80: Kelly Kisio. 79: Earl Ingarfield.
78: Pat Hickey. 77: Nick Mickoski.
76: Phil Watson. 75: Don Marshall.
74: Ted Irvine. 73: Dutch Hiller.
72: Sergei Zubov. 71: Petr Nedved.
70: Tomas Sandstrom. 69: Alf Pike.
68: Wayne Gretzky. 67: Mike Gartner.
66: George Sullivan. 65: Eddie Johnstone.
64: John Ross Roach. 63: Bill Gadsby.
62: Barry Beck. 61: Earl Seibert.
60: Allan Stanley. 59: Phil Goyette.
58: Tony Leswick. 57: Alex Shibicky.
56: John Davidson. 55: Mac Colville.
54: Pete Stemkowski. 53: Andy Hebenton.
52: Carol Vadnais. 51: Bob Nevin.
50: Jeff Beukeboom. 49: Ron Duguay.
48: Gilles Villemure. 47: Walter (Babe) Pratt.
46: Sergei Nemchinov. 45: Butch Keeling.
44: James Patrick. 43: Bill Fairbairn.
42: Jim Neilson. 41: Rod Seiling.
40: Alexei Kovalev. 39: Murray Murdoch.
8: Buddy O’Connor. 37: Dean Prentice.
36: Anders Hedberg. 35: Clint Smith.
34: Dave Maloney. 33: Cecil Dillon.
32: Don Raleigh. 31: John Vanbiesbrouck.
30: Art Coulter. 29: Bun Cook.
28: Ivan Johnson. 27: Lynn Patrick.
26: Don Maloney. 25: Ott Heller.
24: Edgar Laprade. 23: Phil Esposito.
22: Neil Colville. 21: Camille Henry.
20: Vic Hadfield. 19: Davey Kerr.
18: Steve Vickers. 17: Gump Worsley.
16: Chuck Rayner. 15: Bryan Hextall Sr.
14: Walt Tkaczuk. 13: Adam Graves.
12: Ron Greschner. 11: Brad Park.
10: Harry Howell. 9: Frank Boucher.
8: Andy Bathgate. 7: Jean Ratelle.
6. Ed Giacomin. 5. Bill Cook.
4. Mark Messier. 3. Mike Richter.
2. Rod Gilbert. 1. Brian Leetch.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr831421783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PMilan83 2009.10.04. 22:07:45

Hát, Gaborik-ról nem kell írni, mindenki tudja mikre képes, viszont Brashear örülhetne hogy egyáltalán itt játszhat, nem hogy még pénzt is kap azért a szarért, amit ő játéknak mer nevezni. Redden-t én már elcseréltem volna, nagy név volt annó, de most már eléggé.....
süti beállítások módosítása