Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Round 1, Game 5 vs Capitals

stero 2009.04.25. 16:20

Sima 4-0-ás győzelmet aratott tegnap este a Capitals a Rangers ellen. Jobbak voltak de tegyük hozzá sajnos kellett hozzá King Henrik is aki hihetetlenül gyatra napot fogott ki. Összesítésben 3-2 arányban még így is a Rangers áll jobban tehát keseregni egyenlőre semmi okunk sincsen, vasárnap a Gardenben le lehet zárni a sorozatot.

A mérkőzés kezdetekor derült ki, hogy Tortorella edző kihagyta a csapatból Sean Averyt és helyére Aaron Vöröst tette a kezdőbe. Ez bizonyos szempontból nem volt meglepetés. Avery az utolsó két mérkőzésen három - három kisbüntetést kapott nehéz helyzetbe hozva a csapatot. A cserét mindenki észrevette kivéve a bírók. Egy perc elteltével AO szokás szerint könyökkel, magas bottal chekkolta Gomezt. Nem Averyt, nem Orrt, Gomezt. És persze kit állítottak ki? Gomert bottal ütésért. Akármennyire jó játékos, akármennyire kivételes képességű már nagyon unalmas, hogy egyszerűen neki mindent lehet. Remélem a kupát csak fényképről fogja látni egész életében. A hátrányt amúgy simán kivédekezte a Rangers és rögötn utánna előnybe került. Itt kijött az a hiba ami miatt egész évben a Renney éra alatt, az összes Rangers szurkoló fogta a fejét. Az ötödik percben emberelőnyben gólt kaptunk. Rozsival és Drury hatalmas hibája is kellett hozzá de Lundqvist is hamar megadta magát Matt Bradley szólójánál. A Capitals történetében ezzel ő lett a harmadik játékos aki élete első playoff gólját emberhátrányból szerezte. Előtte Joe Reekie '94-ben és Steve Konowalchuk '95-ben szerezte hátrányból az első találatát. Néhány perccel később Bradley megduplázta az előnyt. Gyakorlatilag nulláról talált be, fogalmam sincs hol ment el a korong mert a lassításból sem derült ki, szerintem Henrik hóna alatt. Négy lövés - öszesen hat az első harmadban - és két gól, hát eddig nem ez volt a jellemző Lundqvist teljesítményére. Egyébként meglepő volt, hogy a kapuk alig forogtak veszélyben. Összesen kilenc kapuralövést jegyeztek a csapatok, hatot a hazaiak és hármat a vendégek.

A második harmadban sem forogtak sokat veszélyben a kapuk. Az első négy meccshez  viszonyítva a 8-7-es lövésarány szintén elenyésző. Ettől függetlenül a Capitals kétszer is betalált a második haramdban. Majdnem másodpercre pontosan már 3-0 volt az eredmény. Semin talált a Rangers kapujába egy buli után a bedobókőr tetejéből majd a harmad végén Ovechkin lőtt szépségdíjjas gólt. 40 perc után Henrik pocsék 10/14-es mutatóval állt így nem volt megleő, hogy Tortorella le is rántotta a harmad végén és Valiquettet küldte be helyette. Playoffban nagy merészség kapust váltani, ez nem alapszakasz ahol belefér egy rossz meccs. Egy ilyen csere alaposan megrázhatja a kapus és a csapat önbizalmát is, akár a széria és vele együtt a kupa is elúszhat.

A harmadik harmadnak gyakorlatilag semmi jelentőssége nem volt.  A Caps a négygólos előny birtokában kényelmesen játszott a Rangers játékában pedig egyáltalán nem volt benne az, hogy innen megtudja fordítani  a meccset. Sőt szemmel láthatóan már a vasárnapi meccsre tartalékolt. Az mérkőzés eldőlt de egy közjáték alaposan betett a mérkőzésnek. A Rangers kispad mögött az egyik fan sörrel lelocsolta Tortorellat aki megpróbált elégtételt venni egy vizespalackkal és egy egy bottal. Nagyon funny volt ezért érdemes volt végignézni a meccset, a mutatott játékért aligha. Anno a volt Rangers playa Tie Domi mint már a Leafs játékosa került hasonló szituba amikor a Toronto a Flyersnél vendégeskedett. Alább mindkét videó megnézhető.

Varlamov másodszor nem kapott gólt a párharcban, újonc kapusként élete első playoff csatájában ilyen bravúrt eddig csak hárman tudtak bemutatni. 1929-ben a bostoni Tini Thompson a Canadiens ellen, 1987-ben a philadelphiai Ron Hextall szintén a Rangers ellen és tavaly a montreali Carey Price a Bruins ellen. Thx Elias!

Egy szónak is száz a vége. A holnap délutáni matiné mérkőzésen nyerni kell a Capitals ellen. Megmondom őszintén kicsit izgulok mert idén nem voltunk valami szerencsések ezekkel a délutáni mérkőzésekkel. De bízom a fiúkban, a hazai pálya előnyében és  Garden szurkolóiban.  Go Rangers!

 

Címkék: playoff capitals lundqvist round 1 varlamov

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr641085923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása