Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Round 1, Game 3 vs Capitals

stero 2009.04.21. 14:35

Szerdán este harmadszor feszült egymásnak a Rangers és a Capitals a Keleti Konferencia negyeddöntőjében. A Capitals megtudott bírkózni a ránehezedő győzelmi kényszertől és 4-0-ás győzelmet aratott. Egy esetleges verességel valószínűleg minden eldőlt volna ez a győzelem azonban visszahozta a fővárosiakat. A Rangersnek mindenképp nyernie kell a szerdai meccset ha nyugodtan akar a fővárosba utazni.

A két kezdőcsapatban nem történt válztozás itt Drury ugyanúgy játszott, ott pedig Varlamov kezdett a kapuban Theo helyett. Akárcsak a másik két mérkőzésen itt is rögtön egymásnak estek a csapatok helyzeteket kialakítva. A Washington teljesen más stílusban játszott mint az első két mérkőzésen, nem erőltették Ovechkint hanem az összjátékra fektették a hangsúlyt. Ennek meg is lett az eredménye mert OV összesen csak ötször lőtt kapura az egész mérkőzésen és veszélyesebben támadtak. Ám a Rangers is feladta az előző két mérkőzésen játszott bunkerhokit így nagyon jó meccsre volt kilátás. Egészen kb a hatodik percig. Mást nem is mondanék a videó mindent elárul. Ezért nem adni kisbüntetést??? Én itt tudtam, hogy ilyen játékvezetés mellett esélyünk sem lesz, ami aztán be is igazolódott.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy a liga ennyire függne Ovechkintől. És lehet ide jönni a szabályzat 60.1 pontjával ez akkor sem mentség. Ez 2+2 és a bírók egyszerűen mérlegeltek. Kíváncsi lettem volna mi az ítélet ha pl Avery veri így szájba OVt. Szerintem még el is meszelik. (Averyről még később ejtek szót). Egyébként ha a szabályzat azon pontját nézzük, hogy a botot lehet váll fölé emelni de ha véletlenül sérülést okoznak vele ugyanúgy 2+2 a büntetés. Egyébként még abban sem vagyok biztos, hogy nem volt benne egy kis szándékosság lévén ez egy húzott csuklómozdulat volt és nem slapshot. És persze miből születik a gól ha nem ebből? Ahelyett, hogy Sanyi ülne a padon gólpasszt ad Seminek. 1-0 nem ide. A gól  megfogta a Parkőröket néhány percre de mentek tovább becsülettel. A vendégeknél azonban Varlamov pazar formában is védett és szerencséje is volt mert ha ő nem akkor a vas segített neki. Callahan 30 centiről az üres kapuba sem talált be és milyen a sors az ellentámadásból Semin kettőre növelte a vendégek előnyét. Hiába tett meg mindent a hazai csapat a játékrész végéig három dologgal nem tudott mit kezdeni. Varlamov formája és szerencséje ellen még lehetett volna tenni az teljesen rajtuk múlt de a bírók ténykedése ellen játszhat bárki bármilyen pazarul ha akarják beletudnak úgy nyúlni a meccsbe, hogy az a szurkolókat felháborítja. Olyan boozást és bírószidást mint tegnap még nem láttam a Gardenben. A harmad végén a sporik a ténykedésüket Naslund kiállításával tetézték meg.

A középső harmad ott folytatódott ahol a másik abbamaradt. A Rangers nyílt sisakkal támadott akárcsak a Capitals. A két kapus továbbra is pazar formában védett egy dologtól eltekintve. Nem szeretném Varlamovot lekicsinyelni de azért az megfigyelhető volt, hogy ha védett is a korong nem maradt nála. Rengeteg lecsorgott róla előre oldalra a de vagy a védők takarítottak időben vagy a Rangers játékosok hagyták ki a legnagyobb ziccereket. És most vissza Averyre akinek pokoljárása - hála a bírók hathatós küzreműködésének - a második harmadban kezdődött. Először egy maflásért küldték ki. Mit mondjak, ki lehetett küldeni de ilyen minden meccsen van három tucat. Belefér. A büntetés után alig több mint két percet töltött a jégen mehetett ki magasbotért (7:13). LOL Ovecs???? Majd szép sorban mentek a büntibe a többiek. Először Drury (9:53) - egy véleményes hook, amit ki is használt a Capitals de kit érdekel - , majd Callahan (13:03) na ez volt csak a MEGALOL és végül ki más mint Avery (17:45) egy kapus akadályozásért. Elkorcsolyázott a kapus előtt hozzá sem ért. De mindegy mert aki útálja őt az úgysem lesz vele szemben tárgyilagos. Itt már azért kiborult a bili nem csak nála hanem a csapatnál, Tortnál és a nézőknél is.

Gyakorlatilag a harmadik harmadra már minden eldőlt Poti gólja nem osztott nem szorzott. Sokkal látványosabb volt Avery aki a meccs vége előtt három perccel hozta szokásos formáját és próbálta kizökkenteni az ellenfél kapusát. BelekötöttVarlamovba dumált neki de ő nem vette fel a kesztyűt. Kapott egy kettőpercet ami teljesen jogos volt de, hogy ezért kapjon még tizet???? A játékvezetői páros ezzel a gyönyörű ítélettel tette fel a koronát a ma esti ténykedésére.

Következtetésnek csak annyit. A Capitals az életben maradásért játszott csapatként ami meg is látszódott, nem erőltettek mindent az Ovechkin - Green párosra. Mint írtam az első meccs után tudnak jobban is játsznai és íme. Varlamov is kellett a sikerhez ez tény, volt nagy adag szerencséje de voltak parádés védései. Az nem kérdés, hogy Theot végleg kiszorította a nagy kérdés csak az meddig tudja tartani ezt a formát. One day wonder vagy vele esetleg bármeddig eljuthat a Caps. Példát találunk rá eleget lásd legutóbb Ward. Hazai oldalon az az egyik nagy kérdés, hogy az első két meccs után miért esett szét a Rangers védelme, fele annyi lövést blokkoltak mint eddig. A másik pedig a fejekben keresendő mert bármilyen hihetetlen a rengeteg kihagyott ziccer ellenére most játszottak a legjobban.  Folyt a korong, megvoltak a passzok, jók voltak a figurák de a bejezés sosem sült  el rendesen mert kevésbé figyeltek. A negyedik meccsen ha a Rangers ugyanolyan jól védekezik mint az első két találkozón és úgy támad mint tegnap behúzhatja a derbyt. Máskülönben a feltámadó és vérszemet kapó Capitals megfordítja a párharcot.

Címkék: playoff avery capitals round 1 varlamov

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr581078073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása