Broadway Blueshirts

... vagy ahogy mindenki ismeri a New York Rangers a világ leghíresebb csarnokából a Madison Square Gardenből.

Címkék

100 ranger greats (1) 1994 (2) 3d (1) ahl (4) ambuhl (2) anisimov (8) antropov (2) arnason (1) árverés (1) árvíz (1) auld (2) avery (13) baldwin (1) baranka (1) beezer (1) beller (1) betts (2) biron (1) birthday (1) blues (1) boogard (2) boston university (1) bourque (5) boyle (5) brashear (2) brodeur (1) bruins (1) bus tour (2) byers (3) callahan (10) campbell (1) canadians (1) capitals (10) center (1) chad johnson (3) chappell (2) christensen (5) clint smith (1) creighton (1) delzotto (1) del zotto (10) didiomete (1) dowzak (2) doyle (3) draft (4) drury (9) dubinsky (10) dupont (2) előzetes (6) eminger (1) erixon (1) értékelő (7) évtized (1) fahey (1) fasth (1) flames (1) flyers (1) frolov (1) gaborik (11) gaulton (3) gilroy (6) girardi (5) gomez (1) grachev (6) granger (1) graves (1) gretzky (2) hagelin (2) halloween (1) hartford (5) háttérképek (3) hedman (1) heikkinen (2) heritage weekend (1) hhof (2) higgins (3) hillier (2) hobbs (1) hobey baker award (1) horak (4) hull (1) hunter (1) islanders (1) jagr (3) johnson (5) jokinen (6) jótékonyság (1) kadri (1) kasparaitis (1) keenan (1) kitchener (1) klassen (3) könyv (1) korpikoski (1) kotalik (2) kovalev (1) kreider (7) kundratek (2) kurri (1) kveton (1) lamoriello (1) leetch (2) lightning (1) lisin (4) locke (3) lundqvist (20) maggio (3) mara (1) marleau (1) matteau (1) matt gilroy (1) mcdonagh (5) mcilrath (2) mcnaught (1) messier (5) miami university (1) moore (1) morris (2) moves (1) naslund (1) newbury (1) news (1) nhl record book (1) niemi (1) offseason (1) offseason news (3) olimpia (4) orr (2) ovechkin (1) owens (2) palmieri (1) parenteau (3) pashnin (2) penguins (1) playoff (13) potter (2) power rankings (1) preseason (4) prospal (5) prucha (1) prust (2) psurny (1) pumpkin (1) rangers (10) redden (3) reklám (1) rendezvény (1) richards (1) richter (1) rissmiller (1) robitaille (1) rochester (1) round 1 (6) rozsival (6) sabres (2) sanguinetti (1) satcjer (1) sather (2) sauer (3) shanahan (1) sharks (1) shelley (1) sjoström (1) soryal (1) staal (9) stacjer (1) stajcer (2) stanley cup (2) stepan (6) sullivan (1) sundin (1) szavazás (2) talbot (1) tavares (1) teljesítmény (3) thomas (1) történelem (3) tortorella (2) traverse city (3) tv (1) valentenko (1) valiquette (4) vanbiesbrouck (1) vancouver (3) varlamov (2) vilagbajnoksag (3) voros (3) walker (1) wallpapers (3) weise (1) werek (3) wiikman (1) williams (3) wilson (1) worcester (3) world junior championship (1) yogan (1) yzerman (1) zaba (3) zaborsky (1) zherdev (7) zuccarello aasen (4) Címkefelhő

Goals

Draft 2009 II.

stero 2009.06.27. 14:54

Nem hozott igazán nagy meglepetéseket a tegnap este Montrealban megtartott draft. Ahogy azt várni lehetett az Islanders választása John Tavares - Viktor Hedman duóból az előbbire  esett. A draft ideje alatt a háttérben természetesen folytak a tárgyalások de egy tradet leszámítva és draftjogok cseréjén kívűl alig - alig történt valami.

Az egyetlen nagy csere még a draft előtt megkötetett. A Philadelphia megszerezte a liga egyik legjobb hátvédjét Chris Prongert az Anaheimből ahova vele tartott még Ryan Dingle is. Az Anaheim cserébe megkapta Joffrey Lupult, Luca Sbisat két első körös draftjogot és egy conditional harmadik körös választást. Erre csak azt lehet mondani, hogy bravo. Alaposan behúzták a Flyers. Elég csak belegondolni, hogy anno mit adott a Quebecnek a Philly Lindrosért. Öt játékost - közte Forsberget - draftjogokat és pénzt. Semmiből sem tanulnak Philadelphiaban.

Szóval az Islanders választotta Tavarest, a Tampa Hedmant, a Colorado pedig Duchenet. Egészen a hetedik körig nem hozott meglepetést a draft amikor is Toronton volt a választás joga. A Leafs és az Ottawa managere egész este Heatley esetleges cseréjéről beszélt. Mivel a Leafs lemaradt Shennről - testvére Torontoban játszik - a választása Nazem Kadrira esett. A cseréről annyit tudni, hogy az Ottawanak szüksége lenne Kadrira tehát ez később egy tárgyalási alap lehet egy esetleges Heatley és Kadri köré épülő tranzakcióban. 

A következő meglepő húzásig egészen a 12. körig kellett várni. Az Islanders előre tradelt és megszerezte a Minnesota választási jogát. Még olyan játékosok voltak bent ekkor mint Kulikov, Kassian vagy Schroeder tehát azt lehetett gondolni, hogy az Islanders valami nagy dobásra készül. Ám ők is olyanok mint a Philly nem tanulnak semmiből és meglepetésre behúzták Calvin De Haant. A következő két választó - a Buffalo és a Florida - köszönte szépen Wang úrnak a bakit és kiválasztotta Kassiant illetve Kulikovot. Egyébként a Florida Kulikov személyében az egyetlen orosz hokist választotta az első körben.

A 18. helyen választott a hazai pályán lévő Montreal. Nem volt kétséges, hogy a választásuk az addig még elérhető Leblancra fog esni. Az elemzők nem tévedtek. A Habs az Omaha centere mellett tette le a voksát. Csak megjegyezném, hogy minden csapat a pódiumra felsétálva először megfutotta az ilyenkor szokásosan kötelző tiszteletkötröket. Köszöntette a házigazdákat és gratulált a Penguinsnak angolul illetve franciául is. A Habs vezetői pedig annyit nem bírtak mondani a tisztelt publikumnak, hogy good evening. Most mit lehet mondani erről? Csak annyit, hogy nem hiába mondják azt, hogy a Canadiens szurkolóinak stílusa azért hagy kívánni valót maga után.

A 19. helyen választó Rangers is szolgált meglepetéssel. Murray tárgyalt Satherrel Heatley esetleges cseréjéről de ez a terv is kútba esett. Így a Parkőrök választása Chris Kreiderre esett. Az Andover centerét tartották az idei szezon leggyorsabb és legjobban korizó játékosának. Ellenben ellene szól, hogy eddig csak a középiskolában játszott. Nem lennék meglepve ha Sather mester őt is egy lehetséges csereüztetbe szánja. A 20. helyen választó Flames eladta a jogot a 23. helyen álló Devilsnek az Ördögök pedig azonnal lecsaptak a svéd centerre Jacob Josefsonra.

A sorban a következő a Vancouver volt és az előzetesen legalább 10 hellyel többre taksált Schroedert halászták ki maguknak. Innentől kezdve gyakorlatilag már semmi érdekes esemény nem történt. Utolsónak a bajnok Pittsburgh választott és a hátvéd Simon Despres költözhet az Acélvárosba.

A draft egészéről elmondható, hogy számtalan svéd tehetség kelt el az első körben. Összesen hét svéd fiatal került kiválasztásra ebből 3 az első tízben. Ez minden idők legjobb szereplése a háromkoronás fiatalokat figyelembe véve. A mérleg másik oladalán az orosz és az amerikai fiatalok vannak. 1993 óta nem került amerikai játékos a TOP 10-be ami hatalmas meglepetés.

Ellenben az már nem annyira, hogy orosz játékos csak egyetlen egy mégpedig  Kulikov. Ez egyértelműen két dologra vezethető vissza. Először is az orosz liga egyértelműen konkurencia lett - két napja Fjodorov is inkább elhagyta a Capitals és hazament, hogy az  öccsével játszhasson a KHL-ben. Szóval az orosz játékosok most már odahaza is megkapják a pénzüket hála az oligarcháknak. Ez a kisebbik gond én úgy gondolom. Sokkal nagyobb a másik, mégpedig Cherepanov halála. Már a 2007-es draft idején is alig választottak orosz hokist. Jellemző, hogy Cherepanov is csak a 17. helyen kelt el mert az  észak-amerikai vezetők nem nagyon bíznak az orosz egészségügyben. És Alexei tragédiája csak fokozta az orosz játékosok szembeni rizikót.

Zanzásítva ennyi volt a 2009-es draft első napja. Egy rövid értékelést mindenki elolvashat az első körös választottakról TSN oldalán.

Címkék: draft tavares hedman kreider

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://newyorkrangers.blog.hu/api/trackback/id/tr161211957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joshhh85 2009.06.27. 15:18:27

Josefson center, nem hátvéd.

csiki hokis 2009.06.27. 16:57:16

Na meg azert nincsen orosz, mert kisse rizikos, hogy nem mennek el es akkor csak potyara valasztottal egyet
süti beállítások módosítása